A WOW Tudástár sorozat keretében a vitorlázó tudás fejlesztése, a motiváció megszerzése és az ismeretek bővítése a cél. Mindez egy online előadássorozat és különböző témákban szervezett gyakorlati tréningek formájában valósul meg, melyen vitorlázó (vagy vitorlázni vágyó!) nők és lányok egyaránt részt vehetnek.

Az online térben többek között Érdi Mári olimpikon, a Földet körbevitorlázó Koczka Terézia coach tart előadást a WOW közösség tagjainak, továbbá a versenyzés és túrahajózás témáit körüljáró kerekasztal-beszélgetésbe is bekapcsolódhatnak az érdeklődők. 

A résztvevők a gyakorlati tréningek során felfrissíthetik vagy elsajátíthatják a kishajós vitorlázás alapjait igazi high-tech svertes vitorlásokon, a hazai tervezésű és gyártású Flaar 18 hajókon. A kishajózás mellett a nagyhajós versenyzés és a nagyobb hajók fedélzetén zajló csapatmunka részleteibe is bepillantást nyerhetünk Rauschenberger Miklós sokszoros magyar bajnok iránymutatásával. Lehetőség nyílik speciálisabb területek alaposabb gyakorlására is, mint például a genakkerezés, spinakkerezés fortélyai, a magabiztosabb bőszeles vitorlázás trükkjeinek megismerése – ezek nemcsak a versenyzők, hanem a túravitorlázók számára is értékes pluszt nyújtanak.

Az események témáit úgy állítottuk össze, hogy azok is megtalálják a számukra megfelelőeket, akik még csak ismerkednek a vitorlázással, de azok is, akik már tapasztaltabbak, és speciális területeken szeretnék mélyíteni tudásukat. Emellett igyekeztünk hozzátenni azt a pluszt, amivel úgy gondoljuk, tényleg különleges élményt nyújthatnak ezek a napok, hiszen mindannyian tudjuk, hogy a vitorlázás több, mint egy sport, több, mint egy szabadidős tevékenység: életérzés, élmény, amit a legjobb megosztani olyanokkal, akiknek hozzánk hasonlóan második otthona a fedélzet. 

Tartsatok velünk!

Kövessetek minket Facebookon és Instagramon, regisztráljatok WOW tagnak és csatlakozzatok Facebook csoportunkhoz, hogy időben értesüljetek eseményeinkről. A tréningekre történő jelentkezés menetéről is ezeken a felületeken tudhattok meg többet. 

A WOW TUDÁSTÁR eseménysorozat főtámogatója a LifeTV, szakmai partnere a Magyar Vitorlás Szövetség. 

A WOW TUDÁSTÁR ELSŐ ESEMÉNYEI:

2020. Július 19. Kishajós gyakorlati tréning Flaar 18 hajókkal

Részletek a Facebook eseményben: 

https://www.facebook.com/events/320520905644633/

2020. Július 21. “Egy hajóban ülünk? - Hogyan lesz egy jó csapat kiváló?” Nők és a  csapatmunka témában online előadás Koczka Terézia, WOW tag, coach előadásában, aki körbevitorlázta a Földet a Clipper Around the World Race vitorlásverseny egyik csapatának tagjaként.

Részletek hamarosan a Facebook eseményben!