A Monautix OB rendezője a Balatonfüredi Yacht Club, az Összevont Cirkálók versenyét a TRAMONTANA Yacht Club Egyesület rendezi, míg a NAU330 OB házigazdája a Spartacus Vitorlás Egylet lesz. Természetesen mindhárom klub a Magyar Vitorlás Szövetséggel, valamint az osztályszövetségekkel együttműködve rendezi - a hajóosztályok számára - a szezon legfontosabb versenyét.

A Monautix Országos Bajnokságon a 8M One Design, a J24, valamint a Sudár Regatta osztályok indulhatnak. A versenykiírás alapján tíz futam lebonyolítását tervezi a versenyrendező, és a már jól bevált, rendkívül látványos és gyors up&down pályán kell megküzdenie a résztvevőknek a bajnoki helyezésekért. A verseny a Balatonfüredi Yacht Club kikötőjében kerül lebonyolításra. A kikötő címe: 8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc u. 2. A versenyterület pedig a Balatonfüred, Alsóörs, Siófok, Zamárdi és Tihany közötti vízterület lesz. Naponta három futam lebonyolítását tervezik az első napon, de amennyiben az időjárás indokolttá teszi, akkor akár négy futam is rendezhető.

A versenykiírás megtekinthető az alábbi linken:
https://bit.ly/2QphtCK

Az Összevont Cirkáló Országos Bajnokságon, ahol a 75-ös cirkálók a Benacsek Jenő Emlékverseny trófeájáért is küzdenek hét futam lebonyolítását tervezi a versenyrendezőség. Érdekesség, hogy kétféle versenypálya kerülhet alkalmazásra. A klasszikus olimpiai pálya egy további hátszél szakasszal, hátszeles befutóval (cirkáló-raum-raum-cirkáló-hátszél-cirkáló-hátszél), valamint az Upwind/downwind pálya, a cirkáló bójánál terelőbójával. (cirkáló-hátszélcirkáló-hátszél) A futamok célideje kb. 75 perc lesz. A Benacsek Jenő Emlékversenyre csak 75-ös cirkáló hajók nevezhettek. Az biztos, hogy rendkívül elegáns látvány lesz, ahogy a bajnoki címért küzd a Nemere II, a Sirocco, a Lillafüred, a Kishamis, a Tabu, a Tramontana, az Addio, vagy éppen az Ellinore.

A versenykiírás megtekinthető az alábbi linken:
https://bit.ly/32txRaT

Szintén a következő négy nap alatt dőlnek el a bajnoki helyezések a NAU330 osztályban is. A hajóosztály számára a Spartacus Vitorlás Egylet rendezi a versenyt Balatonföldváron. 

Az időjárás előrejelzések alapján talán optimisták lehetnek a versenyrendezők, ugyanis egyelőre úgy tűnik, hogy csütörtöktől-vasárnapig lesz szél mindkét medencében, tehát megrendezhetőek lesznek a tervezett futamszámok. Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy az elmúlt időszakban is hasonló előrejelzések adtak okot az optimizmusra, de az időjárás ugye kiszámíthatatlan és szeszélyes, ami miatt nem volt egyszerű érvényes futamokat rendezni az elmúlt hetekben. Bízzunk abban, hogy ezúttal nem így lesz…