Az ugyanis biztos, hogy amikor a teljesen sima víztükröt látó 8M One Design, J/24 és Sudár Regatta mezőnyt a vízre parancsolta a versenyvezető, akkor rajta kívül senki sem gondolta, hogy futamot sikerül majd rendezni. De sikerült, amiért le a kalappal a döntéshozó előtt, aki be is gyűjthette a gratulációkat a versenyzőktől.

Ami pedig az eredményeket illeti: 8M One Design osztályban a végig vezető Viper American Crew lett a bajnok. Oroszlán Péter kormányos és csapata nagyon meggyőzően vitorlázva, nagy fölénnyel, három futamgyőzelmet aratva „zsebelte be” a bajnoki címet. A BYC versenyzői otthon tartották tehát a bajnoki trófeát, hiszen a Monautix Országos Bajnokság házigazdája a Balatonfüredi Yacht Club volt. A Raiffeisen (Pfeningberger András/SVE) lett a második és a Krackerjack (Kassai András/AVIS SE) végzett a harmadik helyen.

J/24 osztályban a J. Bond 037 lett a bajnok. Tomai Balázs és csapata (Balatoni Yacht Club és BYC) is nagy fölénnyel, magabiztosan győzött. A Rauschenberger Miklós (BYC) kormányozta El Nino lett a második, és a J/spot (Sholtz Imre/Ocean Sailing SE) zárt még dobogós helyen.

Az utolsó futamok előtt még a Kiskovács (Kovács Zoltán/EGIS SE) vezetett a Sudár Regatta osztályban, ám az utolsó két futam nagy fordulatot hozott, mert az addig jól vitorlázó csapat egy gyengébb futammal és egy korai rajt miatt végül lecsúszott a dobogóról is. A versenyt a Pontilla nyerte. Vígh András és csapata (Balatoni YC és SVE) megérdemelten győzött, hiszen a négy nap alatt végig kiegyensúlyozottan vitorlázott és nagyon jón eredményeket ért el a futamokban. A Gömbös Loránd (HYC) kormányozta Josephine lett a második, míg az Öreg (Toronyi Bence/Kereked) végzett a bajnokság harmadik helyén.

Részletes eredmények:
https://bit.ly/3gLBY7j