Vadnai Jonatán két futamharmadik helyet is elért a selejtezőben, illetve az arany csoportban vitorlázva, összesítésben pedig 125 ponttal fejezte be az Eb-t. A népes, 126 fős mezőnyben testvére, Vadnai Benjamin a 37. helyen végzett, de előtte hat olyan versenyző is volt, aki a nyílt kategóriában indult. A dobogót „kibérelték” a brit versenyzők. Elliot Hanson lett ugyanis az Európa-bajnok, Michael Beckett a második, míg Lorenzo Brando Chiavarini nyakába került a bronzérem.

Arról a két testvér közötti válogató dönt, hogy melyikük utazik az ötkarikás játékokra. A februári világbajnokságon a 25 éves, riói olimpikon Benjamin szerepelt jobban. Az Eb nem volt válogatóverseny.

A nőknél a tokiói résztvevő Érdi Máriának nem úgy sikerült a versenye, ahogyan előzetesen talán tervezte. Voltak nagyon jó futamai, de voltak szerencsétlen pillanatban kapott büntetések, amik miatt újabb jó eredményektől „esett el”. A harmadik futamot például megnyerte ugyan, de kizárták korai rajt miatt, majd a második helyen ért célba. Később az arany csoportban vitorlázva az utolsó előtti futamban a kilencedik, a zárófutamban pedig negyedik lett, viszont a jó hajrával együtt is meg kellett elégednie az összetett 33. helyével, de egy - a nyílt kategóriában induló - kanadai versenyző is előtte végzett, így a kontinensviadalon 32. lett. A női versenyt a holland Marit Bouwmeester nyerte, a dán Anne-Marie Rindom és a lengyel Agata Barwinska előtt.

Részletes eredmények: https://bit.ly/3jF4Q3q