Az Olimpiai Virtuális Sorozat célja, hogy a virtuális sport-, esport- és játékrajongókat mozgósítsa a világ minden tájáról, új olimpiai közönség elérése érdekében. A kezdeményezés mindemellett ösztönzi a sport fizikai és nem fizikai formáinak fejlesztését is, összhangban a Nemzeti Olimpiai Bizottság ajánlásával – közölte honlapján a World Sailing.

Thomas Bach, a NOB elnöke elmondta: "Az Olimpiai Virtuális Sorozat egy új, egyedülálló olimpiai digitális élmény, amelynek célja a közvetlen közönség elkötelezettségének növelése az új közönséggel a virtuális sportok területén. Felfogása összhangban van az Olimpiai Agenda 2020 + 5-tel és a NOB Digitális Központjának Stratégiájával. Mindemellett ösztönzi a sportágak részvételét és népszerűsíti az olimpiai értékeket, különös tekintettel az ifjúságra.”

A közlemény szerint a rajongóknak lehetőségük lesz bekapcsolódni és követni az Olimpiai Csatorna eseményeit. A részvétel módjáról további információk a www.olympicchannel.com oldalon érhetőek el. 

Ahogyan arról korábban már hírt adtunk: közel 200 e-sailing versenyző képviseli hazánkat a World Sailing által életre hívott Virtual Regattában, ahol miután a Magyar Vitorlás Szövetség elindította a magyar bajnokságot, a magyar „csapat” is kvalifikált. A játék menete, aktuális eredmények ide kattintva érhetőek el.