A mai első futam 6-8 csomós széllel indult, a nap folyamán a szél fokozatosan frissült, a délutáni versenyt már 12-14 csomós szélben futotta a mezőny.

A két verseny nélkül eltöltött nap után minden bizonnyal nagy volt a feszültség az élmezőnyben, és ez a kiélezett harci kedv, ha lehet, még fokozódhat a holnapi, szerdai zárónapra: pillanatnyilag az összetett első három helyezettje 10 ponton belül van, és holnapra is három futamot terveznek a rendezők.

A mai első, azaz a negyedik futamban Berecz Zsombor másodikként futott be, ezzel átvette az összetettben a vezetést. Az addig első helyen álló új-zélandi Andy Maloney 23. lett, visszaesett a 4. helyre. Az ezt követő ötödik futamban Zsombi hatodik lett, összetettben maradt második. Maloney harmadikként futott be, ráadásul a 23. helyét kiejtette, visszavette a vezetést. Az élmezőny úgy vágott neki a hatodik futamnak, hogy az első három helyen álló hajó, Maloney, Berecz és a spanyol Cardona között három ponton belül volt a különbség! A hatodik futamot a címvédő új-zélandi Josh Junior nyerte, ezzel feljött az összetett harmadik helyére. Zsombor ötödik lett, ezzel a második helyen várja a holnapi folytatást. Andy Maloney másodikként futott be, megőrizte vezető helyét az összetettben. Zsombi tehát két új-zélandi friss America's Cup győztes között, mai fantasztikus teljesítményével és ismét ritka egyenletes vitorlázásával jó pozícióban várhatja a holnapi napot, az ő kiesője ugyanis egy 11. hely, míg Maloney a 23., Junior a 20. kieső helyével már nem nagyon hibázhat.

Holnapra 12-17 csomós nyugati-északnyugati szelet és továbbra is két és fél - három méter magas hullámokat jeleznek előre a portugál meteorológusok.

Eredmények

Videók

visyla

Képek: Robert Deaves