Az új-zélandi Andy Maloney lett a világbajnok, az ezüstérem a spanyol Joan Cardena nyakába kerül majd. A fiatal spanyol duplán örülhet: az egyetlen európai olimpiai kvótát a 15 vetélkedő nemzet közül megszerezte Spanyolországnak – és természetesen saját magának. A harmadik helyen a címvédő, a 2019-es utolsó megrendezett Finn Gold Cup győztese, az új-zélandi Josh Junior végzett.

Az eredmények ideiglenesek, ráadásul az online eredményközlést szerverhiba is nehezítette, egyelőre csak a világbajnokság hivatalos weboldalán érhető el pdf formátumban a lista.

Nehéz világbajnokság volt. Hosszú évek óta először találkozott a teljes nemzetközi finnes élmezőny. A verseny lendületét megtörte két viharos, futammentes nap. Ráadásul a világ legjobbjai nagyon kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak, végig nagyon kis pontkülönbségekkel, sok helycserével alakultak ki a nap végi sorrendek. A mezőny tömörségére, a szélviszonyok bonyolultságára jellemző, hogy például az újdonsült világbajnoknak is volt 23. és 15. helye. Az ezüstérmes Cardona ma az utolsó futamban 28. lett – igaz, ez egy taktikai csata „eredménye” volt. Az utolsó futam előtt ugyanis még nyitott volt a kérdés: ő, vagy a horvát Nenad Bugarin szerzi meg a fennmaradt egyetlen európai kvótát. Bugarin ebben a futamban 31. lett…

Berecz Zsombor ezen a világbajnokságon ismét bizonyította: ott van a hajóosztály legszűkebb élmezőnyében. Lelki és fizikai képességei, a remek edző és háttércsapat garantálják a hátralévő munka sikerét, egészen az olimpiáig. 

A verseny weboldala: http://2021.finngoldcup.org/

Eredmények

Videók

visyla

Képek: Robert Deaves