A programsorozat kiemelt eseménye a női vitorlázás hete, mely a tervek szerint a Föld északi féltekéjének összes országában egy időben, 2021. május 21-30-ig között kerül megtartásra.

A kampány keretében a Magyar Vitorlás Szövetség tagszervezetei, a hazai klubok, vitorláskikötők kikötők csatlakozhatnak az egyhetes eseménysorozathoz, közösen népszerűsítve a vitorlázást a Magyar Vitorlás Szövetséggel és a World Sailinggel.

Természetesen a Women On Water Hungary is az első között csatlakozott a STC kampányhoz, hiszen elkötelezettek vagyunk minden olyan esemény szervezése és megvalósítása mellett, amely elősegíti a nők részvételét és növeli elismertségüket a vitorlássportban.

A Steering the Course keretein belül a VízenJó SC, melynek női tagozata a WOW, lehetőséget kínál regisztrált tagjainknak, hogy 30% kedvezménnyel vegyenek részt egy egnyapos manőver tréningen Balatonfüreden. A május 27., 28-án 9 és 16 óra között zajló tréningen délelőtt a kikötőben, délután nyílt vízen zajlik majd az edzés. A részvételi díj 38.500,-Ft/fő, ami magában foglal egy éves VízenJó SC – WOW tagságot is, amivel egész évben igénybe vehetőek az ezzel járó szolgáltatások, kedvezmények, többek között a hajóbérlés, hajóvezetői vizsgák, Maui Jim napszemüvegek és Code 0 vitorlásruhák árából.

Május 22-26. között együttműködő partnerünk, az F7sailing flottahajózást szervez – mivel ez a hét a Steering the Course programjának hete, a hajózáshoz kapcsolódó tengeri hajós tanfolyam ingyenes lesz a jelentkező nők számára. Akit érdekel a tengeri vitorlázás, de nem tudja, hogyan kezdjen bele,  annak itt a tökéletes lehetőség! Jelentkezni, valamint a részletekről érdeklődni a szervezőnél, Herendi Miklósnál lehet a +36 20 436 3340 telefonszámon.

A női vitorlás hét apropóján újraindítjuk a női vitorlázókat bemutató #mysailingstory sorozatunkat. Email címünkön várjuk történeteiteket néhány fotó kíséretében, hogy tovább növelhessük a hazai vitorlázónők ismertségét. Reméljük, hogy a hazai vitorlázó nők és lányok történetei önmagukban is sokak számára nyújtanak motivációt a vitorlázáshoz!

A Magyar Vitorlás Szövetség szervezésében kerül megrendezésre május 24-én egy kizárólag nők számára kiírt pályaverseny j24-es hajókkal. A WOW Hungary 2 csapatot nevezhet, így öszesen 10 tagunk kap lehetőséget, hogy kipróbálja magát a női mezőnyben.

A Steering the Course hetén zajló programokra az info@womenonwater.hu e-mail címünkön tudtok jelentkezni, ahol további kérdésekre is szívesen válaszolunk. A friss híreket a Women On Water Hungary Facebook és Instagram oldalai mellett a Facebook csoportunkban is követhetitek:

https://www.facebook.com/womenonwaterhungary

https://www.instagram.com/womenonwater_hungary

https://www.facebook.com/groups/601780150599358

Várunk szeretettel május utolsó hetében!