Vasárnap a kis északiasodást az első futam után azonnal új pálya kitűzésével követte a főrendező.

Az Európa 30-as osztály örökös tagja, Ripka László emlékére kiírt kupát az Európa 30-as, a Dragon és a Folkboat osztályok legnépesebb mezőnyének legkevesebb pontját gyűjtő egysége, a Folkboat osztályban öt első helyet begyűjtő Kovács János Balázs, Mészáros Ákos, Zsombók Imre trió vihette haza. 

A többi hajóosztály eredményeit tekintve kiemelkedett a Wossala György kormányozta 30-as cirkáló, a Kékmadár teljesítménye: az összes futamot megnyerték ők is.

Nagy csata után a 70-es cirkálók között a Pannonia győzedelmeskedett Jordán Balázzsal a kormánynál, a Dragonok közt a Luna, Zenthe Ferenc és csapata lett a legjobb, az Európa 30-asok versenyét a Buddhajó nyerte Bodnár Balázs irányításával. A 25-ös túrajollék versenyének aranyérmét Bisztray Frigyes „Frucu” nyerte Fru-zu nevű hajójával.

A díjkiosztóra nagy érdeklődés mellett, elegáns fogadás kíséretében került sor a földvári Spari telepen.

A MET Klasszikus Kupával megkezdődött az idei Klasszikus Versenysorozat örökös vándordíjáért folyó küzdelem: a mostanin kívül négy nagy verseny: a Kereked Klasszikus Kupa, a Fehér Szalag, a Kékszalag, és a Félszigetkerülő Széchenyi István Emlékverseny eredményei alapján dől majd el a Balaton legszebb klasszikus hajóinak évről-évre nagy csatákat hozó vetélkedése.

visyla
Képek: Gémesi Jóka/SVE