Az eseményen ott volt Berecz Zsombor, Érdi Mária, Kelemen Tamás, Fluck Benedek és Böröcz Bence is, akik elmondták, hogy mit várnak az ötkarikás játékoktól és gyakorlatilag itt búcsúztak el a hazai vitorlás társadalomtól, hiszen hamarosan útra kelnek, hogy a magyar színeket képviseljék az idei esztendő legnagyobb sporteseményén, az ötkarikás játékokon Tokióban. Vadnai Benjamin és testvére Vadnai Jonatán is mindent megtett azért, hogy részt vehessen az eseményen, ám a horvátországi edzőtáborból bár időben el tudtak indulni, de a határátkelés nem sikerült zökkenőmentesen számukra, így tőlük végül csak egy hatalmas tapssal búcsúztak a vendégek. 

Berecz Zsombor és Érdi Mária felkészülése is tökéletesen sikerült. Mindketten nagyon optimistán várják az olimpiát és abban bíznak, hogy kedvezően alakul majd számukra a verseny. A világbajnok Berecz Zsombor munkáját azért megzavarta egy térdsérülés, de mint elmondta abban bízik, hogy az olimpia kezdetéig teljesen rendbe jön majd és ott a futamok alatt ki tudja majd zárni ezeket a tényezőket. Mindkét versenyző úgy szeretne kiszállni a hajóból az ötkarikás játékok végén, hogy mindent megtettek és a maximumot hozták ki magukból. Hogy ez mit jelenthet az eredmények szempontjából? Nos, plusz terhet egyikük vállára sem akart tenni az interjút készítő Borbély Ferenc, de a levegőben ott volt, hogy Berecz Zsombor esetében az éremszerzés, Érdi Mária esetében pedig a pontszerzés lehet a célkitűzés.

Vadnai Benjaminnal kapcsolatban az olimpiai csapatvezető, Kelemen Tamás azt mondta, hogy képes lehet a meglepetésre, és sokat jelenthet számára, hogy tulajdonképpen testvére vette át az „edzői” szerepkört. Kelemen Tamás azt is elmondta, hogy várhatóan július 15-én már edzésen vehetnek részt sportolóink a helyszínen, és erős edzői stáb segíti a versenyzők felkészülését.

Olimpiai aranyéremmel ér fel a magyar vitorlássport számára, hogy Böröcz Bence versenybíróként, Fluck Benedek pedig versenyrendezőként vesz részt az olimpián.

„A World Sailing delegációját erősítjük és nagy büszkeség számunkra, hogy ketten is leszünk Magyarországról a szakmai csapatban. 1992-ben volt utoljára példa arra, hogy a magyar vitorlázásból is számítottak valakinek a munkájára. A saját ambícióink, valamint a magyar vitorlássport nemzetközi elismertsége is hozzájárul ahhoz, hogy ilyen jellegű megtisztelő feladatokra kérnek fel bennünket.” – mondta Böröcz Bence.

„Sokat jelent, hogy komoly nemzetközi versenyeket rendezhetünk itt Magyarországon. Ez nagyon kell ahhoz, hogy olyan körben is megismerjenek minket, ahol megszületnek azok a döntések, amelyek az ilyen felkérésekhez kellenek. Speciális olimpiára számítunk, hiszen a koronavírus világjárvány biztos, hogy még a versenyek lebonyolítását is befolyásolja majd.” – ezt már Fluck Benedek mondta a gálavacsorán.

Aki az interjúk részletesebb összefoglalására is kíváncsi, annak érdemes megnéznie Ladányi János videóját az eseményről.

Az olimpia július 23-án kezdődik majd Japánban.