A versenyzőknek a Balatonfüred-Balatonkenese-Siófok-Tihany-Balatonfüred távot kell teljesítenie, és tulajdonképpen lemodellezhetik a közelgő Kékszalag első részét, hiszen ott „csak” annyi lesz a különbség, hogy Siófok után nem Tihany érintésével a balatonfüredi befutó következik, hanem - áthajózva a másik medencébe – el kell jutni Keszthelyig és onnan kell majd visszajönni Balatonfüredre. Ez utóbbi útvonal teszi Európa leghosszabb tókerülő versenyévé a Kékszalagot.

Visszakanyarodva az idei Fehér Szalag GeneralCom Nagydíjhoz, természetesen ezúttal is kicsit hamarabb – 30 perccel korábban - rajtolnak majd a klasszikusok. A tavalyi évben az időjárás nem volt kegyes a vitorlázókhoz. A nyílt többtestű kategóriában és a piros csoportban induló hajókon kívül mindenkinek rövidebb távot kellett vitorláznia, hiszen a mezőny nagyobbik része számára már a siófoki pályajel lett a befutó. 2020-ban több mint kétszázharminc hajó vett részt a versenyen, ami a koronavírus okozta nagyon nehéz időszak miatt is kiemelkedő volt, de idén azon sem csodálkozhatnánk, ha az érdeklődés akkora lenne, hogy megdőlne a nevezési rekord.

A nevezés már zajlik, a versenykiírást és a Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj – 24. Izsák Szabolcs Emlékverseny – Classic Round-al kapcsolatos fontos információkat mindenki megtalálhatja a hirdetőtáblán.

Az online hirdetőtábla IDE kattintva érhető el.