A látványos, ünnepi esemény reggel 8:15-kor kezdődik, így aki szeretné megtekinteni a két bója közötti területen horgonyzó győzteseket annak lehetősége lesz elhajózni előttük, és fantasztikus képeket készíteni az erre az alkalomra készített zászlókat is felvonó hajókról és csapatokról.

Pontosan 8:15-kor dördül majd el a Kékszalag hét rajtlövése, amely alkalomból a nagy rekorderek, az időrekordot tartó Raiffeisen Fifty-Fifty, valamint a tizenháromszoros győztes Litkey Farkas - ezúttal a Prevital - nevű hajójával elhajózik a felsorakozott Kékszalag győztes hajók előtt, fedélzetükön a két legidősebb Kékszalag győztes kormányossal, Gosztonyi Andrással és Tuss Miklóssal.

A Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj-24. Izsák Szabolcs Emlékverseny-Classic Round a hagyományoknak megfelelően zajlik majd. Reggel 9:00 órakor rajtolnak el a Classic Round résztvevői, majd 30 perccel később, tehát 9:30 órakor vág neki a többi hajó a versenynek.

A mezőnynek a Balatonfüred-Balatonkenese-Siófok-Tihany-Balatonfüred távot kell teljesítenie és ezúttal is van limitidő. Érvényesen 18:30 óráig lehet befutni a célba. A nevezés természetesen már zajlik a VIHAR-ban, de amennyiben a járványügyi helyzet lehetővé teszi, lesz helyszíni nevezés is, méghozzá 2021. július 16-án, pénteken 18:00 – 21:00 óra között a balatonfüredi Vitorlás Étterem emeletén található Vitorlázeumban (8230 Balatonfüred, Tagore sétány 1.). A díjkiosztó ünnepség helyszínét és időpontját az online hirdetőtáblán közleményben közli a Versenyrendezőség.

Versenykiírás