Vadnai Benjamin a futam feléig a 22. helyen haladt, de utána sikerült „fognia” pár pozíciót és végül a 17. helyen ért célba. Az ausztrál Wearn Matt semmit sem bízott a véletlenre. Végig vezetett és meg is nyerte a hetedik futamot.

A nyolcadik futam során is stabil, 15 csomó körüli szélerősség fogadta a mezőnyt, és az ausztrál Wearn Matt ott folytatta, ahol abbahagyta kicsivel korábban. Kiválóan vitorlázva, nagyon magabiztosan nyerte meg ezt a futamot is. Vadnai Benjamin bár mindent megtett, ezúttal nem tudott a legjobb húszba kerülni, pedig a futam alatt azért néha sikerült ez neki. Végül azonban a 21. helyen ért célba, kicsivel több mint 2 perccel lemaradva a futamgyőztestől, de nagyjából 10 másodperccel a 16. mögött, ami azt bizonyítja, hogy nagyon kevésen múlik egy-egy jobb helyezés a mezőnyben.

Nyolc futam alapján az utolsó két futamot megnyerő, de még három második helyezéssel is rendelkező ausztrál Wearn Matt az első, egy ciprusi és egy norvég vitorlázó előtt. Vadnai Benjamin a 18. helyen áll.