A szél elforgása megnehezítette Vadnai Benjamin dolgát: az eddigi versenynapokon szinte menetrendszerűen bejövő bal oldal ezúttal nem fizetett, sőt: kifejezetten rossz választásnak bizonyult. Végül a 32. helyen sikerült kerülnie az első bóját. Innen a kitartásé és a küzdőképességé volt a főszerep a 35 hajóból álló mezőnyben: Benji az első hátszél végén huszonkilencedik, egy remek második cirkáló szakasz után már tizenötödik volt, majd egy sokáig backbordon húzott, nagyon ígéretes második hátszél végső méterein a beforduló szél miatt tizenkilencedikként fordult a rövid befutóra. Az utolsó bójánál külső körre került, innen egy merész szél alatti takkal próbálta elkerülni az egyre lúvoló felső hajósor zavart szelét, mentette ami menthető, végül 21. lett.

A tizedik futamra az előzőhöz hasonló szélben került sor.

Vadnai Benjaminnak az első cirkálószakaszban megint a baloldalnak „köszönhetően” sikerült meglehetősen hátra kerülnie, az első bóját harminckettedikként kerülte, a hátszélben két helyet sikerült javítania. A második cirkálószakaszban a jobb oldal választása egy darabig jónak tűnt, de közvetlenül a bójára forduláskor lepörgött a szél, majd egy kicsit visszalengett, éppen annyira, hogy a 27. helyen sikerült az utolsó hátszélre fordulnia. Itt már nem volt helye kockáztatásnak, a pozitívakra halzolgatva, küzdősen, aprómunkával sikerült feljönni néhány helyet és befutni huszonötödikként a zárófutamban.

Ez az utolsó futameredmény lett a kiesője, végül az összetett tizennyolcadik helyen zárt a 35 hajóból álló olimpiai mezőnyben. Az első futamban elért hetedik, a harmadik futamban szerzett kilencedik helye, és az a küzdőképesség, tudatosság ami nem mindig derül ki az eredménylistákból, biztató a jövőre nézve.   

Fotó: Cserta Gábor