Ebben a futamban Vadnai Jonatán megmutatta erős szeles képességeit: harmadikként futott be az olimpia érmes ciprusi Pavlos Kontides és az Európa-bajnok brit Michael Beckett mögött. Úgy látszott, ez a világverseny nem az erős szeles specialisták vetélkedését hozza majd, hiszen a harmadik nap ugyancsak megfelelő szél és futam nélkül telt. Több hiábavaló próbálkozás után végül délután partra küldték a mezőnyt.

A negyedik napi három futam (azaz a selejtező sorozat zárása) is nehezen jött össze: két versenyt 8-12 csomós északnyugatiban teljesített a két flotta, majd parti halasztás következett, és késő délután sikerült csak a sorrendben ötödik válogató futamot megrendezni. Mindkét magyar induló, Vadnai Benjamin és Jonatán is az arany csoportban kezdte meg a küzdelmeket, ahol a világbajnokság utolsó előtti napján, november 9-én megrendezett három döntő futam után Vadnai Jonatán a kitűnő 11. helyen, bátyja Benjamin a 31. helyen várja a november 10-i zárónapot, az utolsó futamokat a 135 hajóból álló világbajnoki mezőnyben. Az utolsó napra kifejezetten erős, 20 csomó feletti szelet ígértek a meteorológusok, ha ez bejön, talán még előrébb léphetnek Vadnaiék.

Vadnai Jonatánt whatsappon értem el a fárasztó nap után:

„Tőlünk nem túl messze erős vihar tombol, 100-120 kilométeres erősségű széllel, ennek mi még egyelőre csak a hullámait kaptuk meg, ezek a swellek a gyengébb, forgolódó szélben elég kellemetlenek tudtak lenni. Holnapra valóban 22-25 csomós szelet ígérnek, három futamot terveznek – nagyon szeretnék a legjobb tíz közé kerülni. Egy biztos: nagy csata lesz. Előttem és mögöttem is kiváló vitorlázók vannak a listán, bizakodó vagyok.” 

Eredmények

visyla