Nemzetközi szinten is történelmi évet zárt a magyar vitorlássport. Nemcsak Berecz Zsombor olimpiai második helyezése és Érdi Mári, Vadnai Benjamin kiemelkedő eredményei, hanem számos más versenyen is kiemelkedően teljesítettek a magyar vitorlázók, mind a fiatalok, mind az idősebb sportolók. Az eredmények teljes felsorolása szétfeszítené ezen írás kereteit, de a legkiemelkedőbbeknek helye van itt.

A fiataloknál az optimistesek közül Fehér Boróka, Héder-Benedek Barna (SVE), Kis-Szölgyémi Soma (Kereked), Koch Péter, FVE), Bite Pál Előd (Kereked). Tihanyban a finnesek junior vébéjén taroltak a magyarok, Németh Domonkos (THE) megnyerte a versenyt, mögötte végzett Rácz Bence (THE), Rácz Levente (THE) a második és harmadik helyen. A Tóth Attila – Borda Levente páros (SVE) 29er-ben az Európa- és világbajnokságon értek el kiugró eredményt. Ugyanígy tett Nagy Bendegúz (BYC), Sigmond Soma András (BYC) Laser Radialban, Vida Róza és Demjén Oliver Laser 4.7-ben. Bányai Attila RS Aero osztályban lett Európa legjobbja. A felnőttek körében Vadnai Jonatán Laser Standardben az Európa-bajnokságról a harmadik helyet hozta el, ami szintén történelmi siker. A Majthényi Szabolcs-Domokos András kettős Repülő Hollandival újabb vébécímet szerzett. 

Összességében fantasztikus eredmények jöttek sorozatban a nemzetközi versenyekről, remélhetőleg 2022-ben is folytatódik a sikersorozat. 

Mindenekelőtt gratulálunk a díjazottaknak, az MVSZ bízik abban, hogy a COVID 19 járványhullám lecsengését követően személyesen adhatjuk át az érmeket a versenyzőknek és együtt, közösen ünnepelhetjük meg az elért sikereket!

A díjazottak névsora itt található.