A minőség és a kidolgozottság a Solaris Yachts világszerte ismert és elismert különlegessége, melyhez a faanyagok kifinomult választéka és a gondos kézi megmunkálás társul. A végeredmény összetéveszthetetlen, elegáns profilú hajók, amelyek kiváló vitorlázási tulajdonságokkal rendelkeznek, funkcionálisak és hosszú élettartamuk megkérdőjelezhetetlen.

Az elmúlt 40 év során épített összes Solaris jacht még mindig használatban van, mivel a hajók tervezésekor és építésekor a kezdetektől kiemelkedően fontos volt, hogy az idő múlásával is megőrizzék minőségüket, és eredeti hatékonyságukat. A Solaris hajói még öt év után is mintha újak lennének, minőségük nem változik.

A vállalat eddig több mint 700 jachtot gyártott. Jelenleg 11 modell érhető el a márka kínálatában, melyek mindegyikét Javier Soto Acebal és a Solaris saját dizájncsapata tervezte.

Elérhető Solaris vitorlás modellek 40, 44, 47, 50, 55, 60, valamint a performance cruiser range: 64RS, 68 RS, 74RS, 80 RS, 111 RS. Ezek közül mutatunk be most néhányat.

 

Solaris 40
Az új, 40 lábas jacht a Solaris formavilága mellett a legfrissebb hajózási innovációkat vonultatja fel. A hajóorr kialakítása lendületet sugároz, a széles hátsónak köszönhetően a kabinok tágasak, a kormányállás szellős. 3 kabin / 2 fürdőszoba vagy 2 kabin / 2 fürdőszoba belső elrendezéssel választható.

Solaris 44
A 13,5 méteres hajó új sztenderdeket állított fel a vitorlázásban: minimális legénységgel is képes nagy sebességre, így versenyzésre is kiválóan alkalmas. Legszélesebb pontja 4,18 méter, ez lehetővé teszi, hogy belső terei rendkívül tágasak és világosak legyenek, még a hátsó kabinban is széles franciaágyon pihenhetünk. Két kormánylapja ugyanakkor biztosítja, hogy ilyen méretek és bármilyen dőlésszög mellett is mindig teljes legyen a kontroll.

Solaris 47
Az első és egyetlen modell ebben a méretkategóriában, amely az összes olyan funkciót és újítást ötvözi, amely révén egy nagy teljesítményű hajó kis létszámú személyzettel is könnyedén kezelhető. A hajótest formája a Solaris 50-es és 58-as modellekhez hasonlóan finom kialakítású, és még kedvezőtlen tengeri körülmények között is kellő stabilitást biztosít.

Solaris 50
A legszélesebb pontja 4,78 méter, a kokpitban akár két asztal is elfér. A hajóbelsőben több újdonság is található: a hagyományos 3 kabinos, 2 fürdőszobás elrendezés mellett igény esetén egy harmadik fürdőszoba és egy hosszanti konyha is elfér.

 

Solaris 60
18,31 méter hosszú, nagy teljesítményű vitorlás mérete és kialakítása lehetővé teszi, hogy offshore versenyeken is nagy sikerrel szerepeljen. A kormányállásaiból mindig tökéletes kilátás nyílik az orrvitorla első élére, ami komoly segítség az optimális menetirány tartásához. A beltérben a konyhát az árboc alá tolták, mindkét hátsó kabin kérhető franciaággyal, míg az elöl kialakított tulajdonosi kabin rendkívül tágas, nagy ággyal felszerelt.

Performance cruiserek

 64 RS

Nagyon tágas performance cruiser, amely 2019-ben debütált. Megemelt szalonjából panorámaablakai révén 360 fokos a kilátás és igazán világos a hajóbelső. A belső anyaghasználat is a tulajdonos döntése: modern világos tölgy, szálcsiszolt, antik vagy hagyományos teakfa bútorok közül lehet választani. A magas minőség és a részletgazdag kivitel jelzi, az olasz hajógyár mesterei semmit sem bíztak a véletlenre ezen a luxusjachton.

 

Solaris 68 RS

 Az új Solaris 68RS modell a hosszú utakra készült vitorlás jachtok tervezése és építése során szerzett tapasztalatok eredménye. A vitorlás két különböző verzióban készül: egy sportos elrendezés a biztonság és a szabad mozgás érdekében versenyekre, és egy emelt szalonnal, nagy panoráma ablakokkal rendelkező verzió a tér lehető legjobb kihasználásával.