A görög Nikos Drougkas vezető edző jó választás volt a Nemzetközi 420-as Osztályszövetség részéről, hiszen jól felépített és tartalmas tematika mentén rengeteg új tudást biztosított, parton és vízen egyaránt hasznos és professzionális tanácsokkal látta el a résztvevőket, magas szintű szakmai tapasztalataival segítette a résztvevők elméleti, taktikai, hajókezelési és edzői fejlődését, e mellett a jó hangulatról is gondoskodott.

A továbbképzésen 45 edző és versenyző vett részt Magyarországról és Romániából. Az időjárásra sem lehetett panasz, a csapat minden nap vízre tudott szállni, különböző irányú és erősségű szelekben sikerült gyakorolni a kitűzött feladatokat. A képzést az elméleti tudásátadás, a parti és vízi gyakorlatok mellett videóelemzések tették teljessé.

Az esemény nyitó napját megtisztelte jelenlétével Jose Massapina, a Nemzetközi 420-as Osztályszövetség elnöke is, aki elkötelezett az osztály szakmai fejlesztése és létszámbővülése iránt.

Massapina úr látogatása során tájékoztatást adott a résztvevők számára a Nemzetközi 420-as Osztályszövetség legfontosabb céljairól és kezdeményezéseiről, egyúttal megtekintette a 420-as Világbajnokságnak helyszínt biztosító területeket és létesítményeket, amelyeket a világverseny megvalósítása szempontjából kiválónak értékelt.

 

A Balatoni Yacht Club számára megtiszteltetés volt vendégül látni a tartalmas eseményt az idén 750 éves Alsóörsön!

Bízunk benne, hogy a clinic minden résztvevő számára haszon új tudást biztosított és hozzájárult mind hazai edzőink, mind versenyzőink fejlődéséhez.

A Nemzetközi 420-as Osztályszövetség részéről az esemény megvalósítását a hajós felszereléseket gyártó brit Allen támogatta.

Az esemény résztvevői számára a frissítőket a Szentkirályi Magyarország biztosította. Köszönjük továbbá a Balatoni Yacht Club kiemelt szponzorainak- Audi Magyarország, MKB Bank, MVM Energetika együttműködését az esemény során.

Fotó: Cserta Gábor