Már önmagában az újdonság, hogy két hajóosztály, a NauTen és az Elan 310 flottabajnokságnak tekinti a versenyt, így számukra már pénteken elkezdődnek a futamok.

A 11mOD, a 15-ös túrajolle, a NAU370RUN, az X-35, a Sudár Sport és a Dolphin hajóosztályok számára ranglistaverseny lesz a Subaru Egis Kupa és bár ezek a hajóosztályok, valamint a többi hajóosztály „csak” szombaton kezdi a küzdelmeket, de – amennyiben  az időjárás engedi - öt futamon dőlnek majd el a helyezések. A szervezők ragaszkodnak a hagyományokhoz, így különleges lesz az is, hogy ezúttal is trapéz pályát tűznek majd a mezőnynek.

Az első futamok rajtja – mindkét napon – 10:00 órára van tervezve, de minden fontos információ megtalálható a versennyel kapcsolatban az Subaru Egis Kupa – Lám Dezső Emlékverseny online hirdetőtábláján, amely itt érhető el: https://mvszhirdetotabla.hu/egis-kupa-2022

"Ilyen még tényleg nem volt" - írják a szervezők a hunsail.hu-nak elküldött beharangozóban. Arról van szó, hogy egy igazi sztár, a vitorlázók körében nagyon népszerű, többszörös magyar bajnok, Bakóczy Kálmán zenél majd szombaton este a Subaru Egis Kupa – Lám Dezső Emlékversenyen. A kiváló zenész egy interjúban azt mondta, hogy: „A zene és a sport tol maga előtt, mint a cunami.” Bakóczy Kálmán ugyanis aktívan sportol, vitorlástúrákat vezet, versenyzik, szakkomentátorként dolgozik, jótékonysági rendezvényeket, eseményeket szervez, és ezenkívül zongorázik. Hivatásszerűen. 5 éves korában kezdett el zongorázni, húszéves korára már ezen a területen is profinak számított. Ikonikus zenészekkel dolgozott együtt , például Charlie-val és Máté Péterrel is. Varázslatos tudásának és tehetségének köszönhetően, garantált a jó hangulat a szombat esti rendezvényen, ahol a zene mellett a már jól megszokott, finom étellel és kiváló csopaki borokkal várják a vitorlázókat a szervezők.