A szerda délutáni kánikula után csütörtök reggel is megérkezett a keleti szél, amiben a rendezőség megint a 2-es pályát választotta. A Balatonföldvár előtti vízterületen a Spartacus Vitorlás Egylet versenyével (30-as cirkálók és Európa 30-asok bajnoksága) megosztozva stabil irányú, 9 csomós szélben rajtolt el a nap első futama. Ebben a futamban a szerdán legyőzhetetlennek tűnő német egységet egy svájci ( Frederik Huck - Gabriele Konrad) előzte meg, a Thieme házaspár (Uti Thieme - Frank Thieme) csak másodiknak futott be.

A második rajtnál kicsit lejjebb állt a szél, de sosem esett a kritikus 5 csomó alá. A harmadik futam fekete lobogós rajtja után megjelent az északi part felől egy fehér csík, ami a szél végét jelezte. A versenyzők jó része ezt észlelte, ennek megfelelően vitorlázott, a német egység futott be elsőként, utána az összetett második helyezett Sallai Gábor - Perjés Bálint László (THE-YKA), majd a Litkey Botond - Batiz Ábel (THE) páros, derült ki a Tihanyi Hajós Egylet beszámolójából. 

Az első három versenyző közötti helyezések tegnaphoz képest nem változtak, az utolsó futam befutási sorrendje az összetett eredmény is. A mezőny további részében is szoros a verseny, a svájci Frederik Huck - Gabriele Konrad kettős felküzdötte magát az 5. helyre, a 4. helyen továbbra is a Gond Gergely - Bors Bálint (THE-VESC), 6. helyen pedig a Takács Péter - Asperján Dénes (KYC) páros áll.

futamok után gálavacsora várja a versenyzőket, holnapra pedig már csak két futam van tervezve. 

A részletes eredmények ide kattintva érhetők el.

A verseny hivatalos nemzetközi (angol nyelvű) oldala  ide kattintva érhető el.

470 Master's Cup első versenynapjának a beszámolója ide kattintva érhető el.

470 Master's Cup második versenynapjának a beszámolója ide kattintva  érhető el.

Képek: Tihanyi Hajós Egylet (THE)