A versenyzők már megszokásból vitorláztak ki a kettes pályára, a Balatonföldvár előtti vízterületre a pèntek reggeli 7-8 keleties szélben. A rendezőség ugyanoda tűzte ki a pályát, ahova a korábbi napok alkalmával. A pènteki utolsó versenynapra tervezett 2 futam gyorsan, és zökkenőmentesen zajlott, a pályán módosítani futam alatt egyáltalán nem kellett, futamok között pedig csak hosszabbításra volt szükség, derült ki a Tihanyi Hajós Egylet által küldött beszámolóból. 

A nap nyertese a holland Benny Kouwenhoven - Jan Kouwenhoven páros volt, akik mindkét futamban diadalmaskodtak. Az első futamban második helyet szerzett  a Takács Péter - Asperján Dénes (KYC) egység, harmadik helyen pedig az olasz Stefano Ghigliotti - Dario Ghigliotti hajó vitorlázott. A nap és egyben a verseny utolsó futamában a holland után az összetett győztes Thieme házaspár, majd a  Sallai Gábor - Perjés Bálint László (THE-YKA) páros futott be.

A versenyzők augusztus 2-5. között összesen tizenegy futam alatt mérhették össze a tudásukat. Összesítve Uti Thieme - Frank Thieme német duó örülhetett az aranyérmes helynek, második helyezett lett a Sallai Gábor - Perjés Bálint László (THE-YKA) páros, harmadik helyezést pedig a Litkey Botond - Batiz Ábel (THE) duó érte el. A Gond Gergely - Bors Bálint (THE-VESC) egység sikeresen megtartotta az összetett negyedik helyét. Takács Péter - Asperján Dénes (KYC) hajó a pénteki futamban második helyezésnek köszönhetően 4 ponttal megelőzte a hatodik helyen álló Frederik Huck - Gabriele Konrad párost, így ők az ötödik helynek örülhettek. 

Összességében egy nagyon jól sikerült versenynek lehet mondani a világbajnokságot, az indulók biztosan elégedetten térnek majd haza, a hazai versenyzők pedig két érmet is szereztek Magyarországnak. 

A végeredmény ide kattintva érhető el. 

A verseny hivatalos nemzetközi (angol nyelvű) oldala pedig ide kattintva érhető el. 

Képek: Tihanyi Hajós Egylet (THE)