A hagyományos kalóz pályaversenyre csupán tizennyolc hajó regisztrált, azonban csak tizenöt egység állt rajthoz. A tőkesúlyos ("nagyhajós") kategóriában huszonnyolc hajó regisztrált, de  végül csak huszonnégy versenyzett. Az időjárás biztosan nagy visszatartó tényező volt, hiszen esős hidegfrontot prognoztizált a meteo a rendezvény idejére, napsütésben nem volt részünk, annál több esőben, valamint szélben a pénteki 2-4 csomós szélcsendes idő után. Szombaton nagyot vitorlázhattak a résztvevők a 15-17 csomós lökésekkel tarkított, 10-12 csomós alapszélben. 

A helyszín, a vendéglátás, a kísérő rendezvények, a megszokott szinten hozták magukat, az Atomerűmű SE, a Koloska Marina, a Rekreációs központ ismét jó házigazdának bizonyult, a kísérő rendezvényeket pedig az IHM koronázta meg.

Kalóz hajóosztályban három futam alapján lehetett eredményt hirdetni. A hazai pályán az MVM PA Zrt. uralta a helyzetet, egyéniben Mayer Tivadar - Balla Mayer Petra ASE kettős végzett az első helyen, közvetlen mögöttük Nagy Róbert - Mészáros Miklós szintén ASE, harmadik Báthori Sándor - Virág Zsolt kettős ALTEO. A hagyományos Villamos-iparági kalóz csapatversenyt, az ASE nyerte - Mayer, Balla-Mayer, Nagy, Mészáros összeállításban. Második az ALTEO - Báthori, Virág, Tóth A., Tóth L. Harmadik az EON-Észak - Mogyoróssy, Csáfordy, Gyidik, Rédl.

 

Tőkesúlyos hajók túraversenyén a Füred - Siófok - Almádi - Alsóörs - Füred útvonalon, meggyőző rajt-cél győzelmet futott az MVM, Primor nevű, NAU 333-as hajója, a LuiseLotte X-79  -es előtt.  Az MVSZ YS érvényben lévő előny-számok alapján mégis a MAVÍR SE, Szekunder nevű B-295-ös hajója nyerte a versenyt, második az EON-Észak, Delej nevű hajója, harmadik a LuiseLotte, MVM Balance, és csupán negyedik a Primor, MVM SE.

A külön is díjazott Dolphin hajóosztályban érdekes eredmények születtek.

A Villamos-iparági Vitorlás Találkozók hagyományai alapján még rengeteg különdíjat osztottak ki a rendezők, valamint a parti rendezvények-vetélkedők legjobbjai is díjazva lettek. 

Fotó és szöveg: Hagemann László