Az edző Thomas Lombardo volt, aki a szakosztályban legerősebb francia csapat tagja volt. Idővel azonban edzői karrierre lépett. Én a táborról csehországi riválisoktól hallottam, tudtam, hogy itt sokat tudok majd fejlődni.

Az egyhetes edzőtábor helyszíne Leucate (Franciaország) volt. Mivel a résztvevők nagy része az októberi világbajnokságra edz, jó választásnak bizonyult ez a spot, mivel a szél hasonló, mint Cagliariban, a VB helyszínén. Minkét helyen jellemző, hogy a Tramontana offshore kondíciókat eredményez, ami igencsak megnehezíti a kiteozást.

Igazán erős szél csak 2 nap fújt, a többi napon a legnagyobb, 21 négyzetméteres ernyővel edzettünk, ami azért volt jó, mert a jó stratégiai döntéseknek nagyobb szerepe volt. Amikor a szél erősen fújt és kisebb ernyők kerültek elő, akkor kevésbé jó taktikai döntésekkel is tudtam futamokat nyerni fizikai előnyömnek köszönhetően.

A táborba Csehországból, Finnországból, Ausztráliából és Kanadából is érkeztek, mindenkit az olimpiai kvótaszerzés reménye hozott.

Az edzésnapok kemények voltak, reggel taktikai megbeszélések voltak, valamint az előző napi videók analizálása történt meg. Általában délelőtt is volt edzés vízen, azonban a délelőtti kondíciók messze nem voltak tökéletesek, így gyakran ért véget úgy az edzés, hogy az elfújó szélben mindenkinek leesett az ernyője. Sajnos emiatt a pihenőidő a délutáni edzés előtt jelentősen lecsökkent, mivel ernyőt szárítottuk, zsinórokat bogoztunk, sérüléseket javítottunk, hogy a délutáni edzőfutamokra minden készen álljon.

Délutánonként többször összejött 100 km-nél hosszabb edzés, egyszer pedig 4.5 órát voltunk vízen, rengeteg edzőversennyel.

Jól jött, hogy sok futamot szimuláltunk, mert kevés volt a tapasztalatom starthelyzetekben, valamint a layline keresésben is sokat fejlődtem. Az edzések végén általában hosszú szakaszat mentünk közösen, így próbáltuk a legjobb upwind és downwind VMG megtalálását javítani. Az utolsó napon, amikor a szél a nagy ernyő felső tartományában fújt, egész sokat tudtam a mezőnyre verni. Gyengébb szélben is tudtam tartani a tempót a nálam könnyebb rider-ekkel.

A szeptember végi, görögországi Európa Bajnokságra sok önbizalmat sikerült szerzenem, de tudom, hogy ott nagyon kemény ellenfeleim lesznek, akik már az első upwind szakaszban sokat fognak rámverni, ha csak 1 kis hibát is vétek.