15 egység között a legjobbnak a fonyódi Vagabund SE versenyzői: Ádám Dóra és Ferenc Márton bizonyult. A legjobb lánypáros Schinkovits Julianna és Ligeti Eszter lett a TVSK-ból, a legjobb fiúcsapat pedig Bakai Csongor és Adamik Martin, ugyancsak Fonyódról.

A VGYE káptalanfüredi telepén szombat reggel három klub 16 csapata vett részt az eligazításon. Náray Vilmos versenyvezető azonnal ki is vitte a hajókat a vízre, hogy a várható gyenge szél minden pillanatát ki lehessen használni. Eleinte nem nagyon akart megérkezni az első fuvallat, de 11 óra tájban egy gyenge, 4-5 csomós déli szélben végre sikerült futamot tartani. Noha a szél kezdett leállni, a pálya összehúzásával és egy Sierra lobogós rövidítéssel a rendezők megmentették a futamot.

Nem sokkal később úgy tűnt, hogy nyugati szél érkezik, át is kellett költöztetni a pályát Fűzfő felé. De mire a mezőny is megérkezett, a felhő, amelyből ez a szél jött, eltűnt. Újabb várakozás, a szél északira fordult, újabb költözködés – vészesen fogyott az idő. Egy halasztott rajt után azonban végre megérkezett a friss északi, ebben végül 8-10 csomós szélben tudtak egy második, majd 12-15 csomós szélben egy harmadik futamot is rendezni. Így a sötétedés beállta előtt még éppen mindenki a partra ért, és a kiírás értelmében már érvényes volt a verseny.

Az eredményhirdetésre stílszerűen az alsóörsi Vitorlás Pizzériában került sor, ahol a díjak mellett meleg pizza és hideg üdítő várta a kellemesen elfáradt vitorlázókat és szüleiket. A legjobbak nemcsak a jól megérdemelt díjaikat, hanem a SailingBooks.hu különdíját is átvehették: az abszolút győztesek két Ronstan ClearStart rajtórát, a kategóriagyőztesek pedig a Vitorlás Versenyszabályok Kisokos egy-egy példányát vihették haza.

 

Nagy köszönet illeti a résztvevő klubokat, a VGYE-t, a Vagabund SE-t, az FVLA-t és a TVSK-t, valamint edzőiket, akik vállalták, hogy az évad végén még egyszer összegyűjtik a gyerekeket egy utolsó erőpróbára. Néhány új csapat is indult: számukra nagy élmény volt a regatta, jövőre biztosan sokat fejlődnek majd. Köszönjük a fotót a Vagabund SE-nek!

EREDMÉNYEK