Rekord nevezésről számoltak be a rendezők: összesen 380 versenyző regisztrált 49 országból, ez utóbbiak közül 35 európai. A kontinensbajnoki érmek sorsán túl a 12 futamosra tervezett verseny legnagyobb kérdése: kinek hogyan sikerült a téli felkészülése? A viszonylag korai időpont még mindenkinek esélyt ad a korrekcióra a nyári kvalifikációs világbajnokságig. Jövőre pedig olimpia... Mindez indokolja a kiemelkedő érdeklődést, gyakorlatilag mindenki itt lesz, aki számít a férfi és a női ILCA (Laser) olimpiai hajóosztályban.

A legnépesebb a férfiak, azaz az ILCA 7 mezőnye, itt csatázik majd a Vadnai testvérpár is. 30 ország 195 versenyzője áll majd rajthoz. Itt lesz a tavalyi Európa-bajnok, a ciprusi Pavlos Kontides, a világbajnok francia Jean-Baptiste Bernaz és az olimpiai aranyérmes ausztrál Matthew Wearn. 

Érdi Mári a 117 hajóból álló ILCA 6 mezőnyben küzd, ellenfelei között többek között itt lesz a tavalyi Európa-bajnok lengyel Agata Barwinska és az olimpiai és világbajnok dán Anne-Marie Rindom.

Andora Sanremotól északkeletre fekszik, az olasz liguriai tengerpart egyik  ékköve. Március 12-én kezdődik az Európa-bajnokság, és március 17-én pénteken ér véget. Minden napra két futamot, hat kvalifikációs és hat döntő futamot terveznek - ha a szél is úgy akarja.

Az andorai tengeri időjárás előrejelzés szerint túlnyomórészt gyenge-közepes szélre számíthatnak az indulók, hűvös, kora tavaszi idő lesz, a levegő és a víz hőmérséklete is 13 fok körül várható.

A versenyt weboldala: https://2023-senior.eurilca-europeans.org/

Időjárás: https://seatemperature.info/andora-weather-forecast.html

 

visyla