Új rövidfilmet adtunk ki a munkánkról, melyben bemutatjuk a strandi vízimentők munkáját, láthatjuk, hogyan száguld a mentőhajó egy mélyvízi mentéshez, vagy egy viharban megsérült vitorlás legénységének segítségére siet. A közeli felvételeknek köszönhetően úgy érezzük, mintha mi is a sürgősségi mentőhajón ülnénk, mikor elindul a riasztásra. Bemutatjuk azt is, ahogyan búvárszolgálatunk és műszaki mentési szakembereink kiemelnek egy elsüllyedt vitorlást. 

Nemcsak mentési helyzeteket láthatunk a videóban, hanem betekinthetünk a vízimentőképzés pillanataiba, a mentésirányítási központunk működésébe, és a gyerektáborunk résztvevői is megjelennek. De forgattunk prevenciós foglalkozásainkon is, amelyeken egyebek között újraélesztést szoktunk tanítani az érdeklődőknek.  

Ezeken kívül megmutatjuk a szerelőműhelyünket, illetve a mentőkocsiinkat, melyek fontos egységei a mentési rendszerünknek, ahogyan a működésünket koordináló irodai munkatársaink is. Láthatják a nézők mentőmellény-állványainkat is, melyekről ingyenesen vehetnek kölcsön gyermek mentőmellényeket a strandolók.  

A filmben bemutatottakat 23 év alatt építettük fel, és idén is a strandolók, a vízhasználók szolgálatába állítjuk. Nemcsak hazánk legnagyobb taván, hanem több más strandon is, ahol a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata látja el a vízimentést. 

A filmet Varga Dezső és Varga Zsolt tévés szakembereknek köszönhetjük. 

A film linkje: