A finn dinghysek csopaki Európa-bajnokságán az utolsó előtti versenynapra - szerdára - három futamot tervezett a versenyrendezőség. A versenysorozat eddigi legkeményebb napján - az évszakhoz képest meglepően hideg időben, 11 Celsius-fokban és nagyon erős szélben - sikerült is megrendezni ezeket, így már nyolc befejezett futamnál tart a bajnokság.

Reggel 10-kor 12-14 csomós, 40-45 fokról fújó északi, északkeleti szélben kezdődött az első menet. Az északias szél már megszokott forgolódását, jól kezelte mind a versenyrendezőség, mind a versenyzők és pályamódosítás nélkül sikerült befejezni a versenysorozat hatodik futamát.

A szél tovább erősödött, a hetedik futam már 16-17 csomós némiképp balra változó szélben indult, a futam folyamán a kora délutánra várt komoly szélerősödés előjeleként időnként 18-19 csomót is mért a rendezőség. A két futam közt némiképp balra módosított pályán az előző menethez hasonlóan Németh Domonkos nagy fölénnyel nyert.

A nap harmadik - az Európa-bajnokság nyolcadik - futamát már csak a benevezettek körülbelül harmada vállalta, de a tovább erősödő szél még ezt a csonka mezőnyt megrostálta. Ez nem is csoda, hiszen már 25 csomó körüli nyomásokat is mértek a rendezők és az alapszél is 18 csomó fölé izmosodott.

A korábbiakhoz hasonlóan a harmadik szerdai etapban is Németh Domonkos volt a leggyorsabb, így nyolc futam után hét futamgyőzelemmel összetettben vezeti az Európa bajnokság mezőnyét az utolsó - csütörtöki - versenynap előtt. Második helyen áll a francia Laurent Hay, a harmadikon pedig a portugál Filipe Silva. Németh Domonkos mellett az első tízben még két magyar  szerepel, Haidekker Elemér az ötödik, Pallay Tibor pedig a tizedik helyról várja a zárónapot. 

A teljes eredménylistát az alábbi linkeken lehet megnézni:

Finn dinghy Európa-bajnokság eredményei

A cikkben szereplő kép a korábbi versenynapokon készült - Fotó: Robert Deaves