„Eltökélt szándékunk a fiatalítás, ezért minden hajónkat felkértük, hogy hívjanak meg klubjukból olyan fiatalokat, akik szívesen versenyeznének és vitorláznának ezzel a klasszikus, már közel száz évvel ezelőtt tervezett, de még mindig rendkívül népszerű hajóval. A Dragonok legnagyobb vonzereje, hogy a one-design tervezés miatt nincs nagy sebességkülönbség a hajók között, külföldön is lehet versenyezni és csak három emberre van szükség a csodálatos, vízközeli, vitorlás élményhez” – emelte ki Náray Vilmos, a Magyar Dragon Szövetség elnöke.

A Johan Anker Kupa a Dragonok hagyományos versenye immár közel másfél évtizede, amelyen a flottabajnoki címért csapnak össze a hajók. Idén Gömbös Lóránd „Nyári Mikulása”, a tavalyi bajnok, és Kis-Szölgyémi Ferenc csapata, a két héttel ezelőtti HYC Kupa győztes nem áll majd rajthoz, mert a napokban kezdődő törökországi világbajnokságra készülnek. De ott lesz a Johan Anker Kupa címvédője, Lackner Richárd Das Boot nevű hajója, a tavalyi ranglistaelső Freyja és a legjobb klasszikusok, a Nemecsek és a Yorikke is.

„Nagy örömmel látjuk vendégül a Dragon flottát immár másodszor ezen a kiváló hangulatú versenyen” – mondta Kurucz Sándor, az Egis vitorlás-szakosztályának vezetője – „mert kiváló, összetartó csapat, akik számára mindent megteszünk majd, hogy jól érezzék magunkat klubunkban ezen a hétvégén”.

Az első rajtot pénteken 14.00 órára tervezik, és összesen nyolc futamban mérik össze tudásukat a résztvevők. A Dragon osztály nemcsak a vízi csatákról, hanem a kiváló parti hangulatról is híres, és ez most sem lesz másképp: pénteken zsíroskenyér-fröccs-party várja a résztvevőket az EGIS SE jóvoltából, szombaton pedig reggeli és vacsora is lesz, amelyet a Carpe Diem legénysége ajánlott fel a résztvevőknek.