A két arany csoportosunk közül a Litkey Janka – Érdi Hanna Noa páros összetettben a 25. helyen végzett, külön bravúr, hogy már a döntők alatt, az arany csoportban a tizedik futamot megnyerték, mintegy két és fél perces előnnyel!

A férfi/vegyes kategóriában az Érdi Félix Vazul – Érdi Ferenc Vince testvérpáros szintén a legjobbak között végzett, az összetettben a 30. helyen zártak, ez a kategóriájukban az első 25 százalékon belüli teljesítmény!

A szombati zárónapról és a további magyar eredményekről Csőregh Zoltán, a magyar 420-as osztályszövetség elnöke küldött rövid beszámolót:

Az utolsó napon a magyar csapatból az Érdi fivérek és a Siklósi-Bősze páros lehetnek leginkább elégedettek, az előbbiek 6. helyen futottak be az arany csoportban, az utóbbiak 8-ak lettek a bronzban. Somogyi Jankáék is ügyesek voltak, 12. helyük az eddigi legjobbjuk!

Összesített eredményeink:

Nők (64 páros)

Litkey Janka - Érdi Hanna 25.

Somogyi Janka - Tausz Emma 58.

Férfi/vegyes (130 páros)

Érdi Félix - Érdi Vince 30. 

Csőregh András - Csőregh Mihály 54.

Siklósi Mór - Bősze Marci 115.

Vándor Botond - Tolnay Gréta 121.

U17 (83 páros)

Simó András - Csermák Dorottya 60.

Heizer Marcell - Dóczi Bendegúz 70.

Két egységünk végzett az arany csoportban, az Érdi fiúk az első 25%-on belül, illetve született három futamgyőzelem, ebből egy az aranycsoportban.”

A 2023-as világbajnokok a férfi/vegyes kategóriában a spanyol Pol Mateu és Alejandro de Maqua; külön vegyesben a brazil Gustavo Glimm és Luisa Madudeira; a nők között a görög Iakovina Kerkezou és Danel Giannouli; U17 férfi/vegyes kategóriábvan az olasz Alessio Cindolo és Marco Doglioti és az U17 női kategóriában a német Esther Rodenhausen és Luisa Sophie Becker.

A magyar 420-as osztályszövetség facebook oldalán minden VB résztvevő párosról olvasható rövid bemutatkozás. Ebből kiderül: többen nemrég ültek össze, és ez volt az első nemzetközi versenyük. Az ő részvetelük befektetés volt a jövőbe: egészen biztosan rengeteget tanultak ezekben a nagy mezőnyökben, a tengeren.

Eredmények: https://2023worlds.420sailing.org/en/default/races/race-resultsall

Kép: Andrea Lelli

visyla