Az országos bajnokság első napjának délutánjára heves esőzést és viharos szelet ígért a meteorológia. Ami a késő délutáni órákra meg is érkezett, de a jó szélnek köszönhetően a versenyrendezők 3 futamot tudtak lebonyolítani. Ezután a rendező csapat a vihar érkezte előtt partra vitte a mezőnyt, így az első napon több futam nem került megrendezésre. Az első napon mindhárom futamot megnyerve a Viapan csapata állt az élen, őt szorosan követte a Szélmény és a Jacky, aki csak jobb helyezésének köszönhetően várhatta a második napot a dobogó harmadik fokán. A második napon a kezdetekben gyenge 4-5 csomós szélben, ami később már a 9-10 csomót is elérte, 4 futamot sikerült lebonyolítani mindenki nagy megelégedésére. A Viapan magabiztos versenyzésének köszönhetően tovább növelte előnyét. A megrendezett 4 futamból mind a 4-et megnyerte!!

A második helyen sem történt változás, a Szélmény stabilizálta 2-dik helyét, míg a Jacky-t a Skywalker letaszította a harmadik helyről. A bajnokság harmadik napján is kedvező szélviszonyok várták a versenyzőket, ami azért a 10.-11. futamra veszített erejéből, de a versenyrendezést nem befolyásolta. Itt már a bajnoki arany és ezüstérem sorsa eldőlt. A kérdés csak az volt, hogy a dobogó legalacsonyabb fokára a Skywalker vagy a Jacky csapata állhat majd fel. Végül óriási küzdelmek közepette megőrizve 2 pontos előnyét a Skywalker legénysége szerezte meg a bronzérmet.

Esténként parti programok színesítették a bajnokság napjait, ahol volt idő átbeszélni az év és a bajnokság szép vagy éppen nehéz pillanatait.

Köszönjük a Magyar Záloghitel ZRT.-nek és a Viapan-nak, hogy támogatták rendezvényünket!

 

 

                                 

A BAV32 hajóosztály bajnoka az idei évben is a VIAPAN csapata lett:

Vida Péter – kormányos

Legénység: Csizmadia Gábor, Karsai Gábor, Rauschenberger Miklós, Presztóczki Zsolt, Sugár Csaba

 

Ezüstérmes: Szélmény

Illinger András – kormányos

Legénység: Borsos Miklós, Darvai Vilmos, Kamarás Géza, Hajdu István, Illinger Petra, Illinger Péter

 

Bronzérmes: SKYWALKER

Cséfán Illés – kormányos

Legénység: Bősze Szabolcs, Kolonics Attila, Zambelly György, Kovács Szabolcs

 

Fotó: KnoTs Photogaphy – Karsai Tímea