Tudtuk, hogy a vízen nem lesznek egyszerű napjaink, a hétvégére semmi szelet, erős felmelegedést prognosztizált a meteorológia.
Csütörtökön kezdődött a szélvadászat. Az első gyengeszeles futam, a megszokott helyünkön a Kerekedi öböl előtti vízterületen, a Füred - Siófok hajózási útvonal ÉK-i oldalán, az É-i part felőli harmadban 3-5 kts ÉK-KÉK-i szélben zajlott. Majd egy csekély órás vízi halasztás közben "leköltöztünk" a déli partra, ahol még a cső "dűznijében" az 5-7 kts É-ÉÉK szélben is sikerült egy remek futamot rendezni.
Pénteken és szombaton nem bíztuk a véletlenre, mindkét napon korábban kezdtünk, Csopak előtt, így mindkét nap 3-3 futamot sikerült behúzni, a szokásos nyár elejére jellemző reggel 8-9 órára felépülő, majd 11 és 13 óra között leálló ÉK-K -i 5-7 kts erősségű szélben. Az utolsó napra is maradt egy futam a 3-5 kts keleti szélben. 
Nyugodt és stabil volt a légkör, az OMSZ. meteo előrejelzések maximálisan bejöttek a bajnokság négy napja alatt, pontosan ott fújt, olyan irányból és annyi amit előre jeleztek.
A jellemzően gyenge szeles  Bajnokságon az első két helyért több futamban is a rajttól a célig szinte match race folyt a déli parti Roxane (Vízügyi SC) és az északi parti Suppy (Atomerőmű SE) között. Rajttól célig látványos, takarások, luv csaták, kihalzolások. Több esetben a befutónál két kör után is csupán fél hajónyi volt a különbség a két 26-os között. A címvédő Suppy két korai rajtot is benyelt, a második napon, így számukra a dobogó első foka gyorsan kérdésessé vált, de utána sem eresztették ellenfelünket és a versenyt, becsületesen küzdöttek, tették látványossá az első két hajó csatáját.
A dobogó harmadik helyét egyenletes teljesítménnyel a 28-as Natita (TVSK) hozta, a két 26-os csatájába nem tudott beleszólni, de a kis szélben futamot is tudott nyerni a hajó. Elvileg a Natita ellenfele lehetett volna három ASE 28-as is, a HUNGER, a korábbi Rozália (ma CIRKA) és a Gyöngyszem (mindhárom hajó vitorlázata alapján képes lett volna felvenni a kesztyűt), de az ASE fiúk és lányok eleresztették ezt a lehetőséget.
A szelet vadászva, a hétvégét maximálisan kimaxolva 9 teljesített futam után lehetett eredményt hirdetni.          
Fotó: Újváry Zoltán