2011.09.01 csütörtök

15 egység részvételével, Balatonfüred-Csopak előtti vízterületen, ma megkezdődött a 2011. évi Dolfin Magyar Bajnokság. A rendező Atomerőmű SE és a Koloska-Marina a már megszokott remek körülményekkel és kitűnő vendéglátással várta a résztvevőket.

Az első nap, a bizonytalan erősségű szél miatt halasztással kezdődött, azonban délután két remek futamot teljesített a mezőny a 6-10 csomós délnyugati szélben. Az előző évek megszokott sorrendje egyenlőre borulni látszik, új színt hoznak a mezőnybe a "profik", Czégai Peti mint taktikus, sem tud hibázni, Jósa Tamás kormányzásával az Accenture eddig mindkét futamot nyerte. A második helyen álló Gyöngyszem, Száva György kormányzásával is kissé elhúzott a mezőnytől, két második helyezéssel várja a holnapi rajtot. A folytatásban minden lehet, a kilencedik helyig szoros a mezőny, a tavalyi dobogós helyezettek, a Macska fedélzetén szorgoskodó Csikós Zsófi, az ASE kalózos fiatalokból álló Nippi közül bárki dobogós lehet. Folytatás holnap 10.00-tól.

 

2011-09-02 péntek

A második nap, borult minden meteorológiai előrejelzés, de a neten a pillanatnyi áramlás és szélsebességek is messze ellentétes irányokat és jelentősen gyengébb értékeket jeleztek, mint amit a vízen tapasztaltunk, ezért a reggeli tanácstalan halasztás után ráugrottunk a csodára és kisebb korrekciókkal, 4 futamot sikerült levitorlázni, a 8-12 csomós dél-délnyugatiban. Czégaiék továbbra is hibátlanok, 6 futam után 100%-os teljesítménnyel messze vezetnek. Az első napi bizonytalanságok után László Zoli is „elboldogul" a kormánnyal, a korábbi évek többszörös Bajnok hajója a Lelemény már a dobogón, Csikós Zsófiék pedig egy pontra a dobogótól! A napot egy jó hangulatú, ízletes vacsora, St. Martin koncert, majd egy szekszárdi pincészet borkóstolással egybekötött borbemutatója zárta.

 

2011-09-03 szombat

A harmadik nap ismét halasztással kezdődött, majd dél körül kialakult egy, az előző naphoz hasonló állapot, erősségben, irányban szinte képezte az előző napokat a szél, s megint elegendő volt négy remek futamra. Az idei év Bajnoki címe hamar elkelt, a 28-as Accenture az utolsó két futamra már be sem szállt a küzdelembe, sima 100%-os teljesítménnyel, fegyelmezett taktikus vitorlázással nyerték a Bajnokságot. A második hely sorsa sem volt annyira veszélyben, de a Gyöngyszem nevű 28-as azért ma még egy remek sorozattal, előbb két második hellyel, majd két futamgyőzelemmel biztosította pozícióját. A harmadik hely sorsa még az utolsó futam előtt is nyílt volt, két 26-os a korábbi többszörös címvédő Lelemény és a Macska nevű hajók között. Csikós Zsófiék ez első kör végén remek hátszelezésüknek köszönhetően feljöttek az élre, ami egyben a dobogót is jelentette, azonban orrvitorlájuk egy fordulónál elakadt és elszakadt, így a László Zoli által kormányzott Lelemény lett a harmadik. A napot és a 2011. évi Bajnokságot egy remek halászlé party zárta, de a szekszárdi vörös sem volt gyenge.

A 10 futamra kiírt versenyt az időjárás kegyeiből alig több mint két nap alatt sikerült teljesíteni, így holnap már nem kell a mezőnynek vízre szállnia.

Reméljük a következő évben még több egység részvételével, hasonló színvonalú Bajnoksága lesz az osztálynak. Köszönjük a házigazdák, szíves vendéglátását, a remek körülményeket. Veletek jövőre ugyanitt!

A teljes eredménylista itt megtekinthető. 

Hagemann László