A szombati napon mesébe illő vitorlázó idő volt, egyenletes 12-14 csomós délnyugati szélben, a Finneknek négy, az ILCA-nak három futam zajlott. Vasárnapra erős, viharos szelet jósoltak déltől, egy futamot tervezett a rendezőség. A reggel 10-kor induló futam, nyugodtan zajlott a tegnapihoz hasonló délnyugati szélben, mígnem a befutó előtti 5-6 perben egy hirtelen viharos szél söpört  végig a tavon, gyakran 30 csomós nyomásokkal. A Finnek már épp befutottak, az ILCA-kat pedig a trapéz pálya utolsó hátszél szakaszán sikerült befuttatni, márcsak a partra kellett eljutni. Megküzdött vele a nezőny, mindenki a THE felé vette az irányt és sok borulással, sok mentéssel, néhány árbóc töréssel mindenki biztonságosan partot ért.

A Finneseknél három futamot is megnyert Rácz Bence a THE versenyzője, és az aranyérmet is ő vehette át, egy ponttal maradt le utána Ian Ainslie, aki ugyancsak egy futamgyőzelmet és két második helyet is behúzott. Pallay Tibor lett a összetett harmadik helyezett, persze a korcsoportok árnyalták a helyzetet a Finneseknél, a korcsoportos nyertesek ők lettek: Rácz Bence - Junior, Pallay Tibor - masters, Ian Ainslie - grand masters, Demeczky Mihály - grand grand masters és Gál Isván - legenda.



Az ILCA 4 tihanyi futamaiban egyértelműen uralta a pályát Héder Benji, mind a négy futamot megnyerte. Őt követte három második hellyel Rácz Misi, és az Építők kupa és az Országos Bajnokság harmadik helyezettje is Lackó Sára lett.  Ők lettek az U18 bajnokság első három helyezettjei is, U16-os korosztályban pedig Nagy Patrik a bajnok, Kókai Vilmos és Aklan Luca volt a sorrend.

Az idei nyárvégi és ősz eleji szélmentes napok után végre négy erős szeles futammal, a szezon egyik legfárasztóbb és legélvezetesebb versenyét futották a versenyzők, sokuk elmondása szerint.