A balatonlellei BL Yacht Club ad otthont az immár 19 alkalommal megrendezésre kerülő 4kezes versenynek. A verseny létrehozói szeretnék egyre nagyobb körben megismertetni a 4kezes versenyzést az amatőr sportvitorlázást kedvelő és űző versenyzőkkel.

A verseny névadó támogatója a Rudi Trans Kft, a cégnek anno az tetszett meg az ilyen versenyzésben, hogy több ember munkáját hogyan tudja két versenyző tökéletesen megoldani.

A verseny résztvevői általában a profi, félprofi versenyző, de a regatta mezőnyének legnagyobb részét a kihívásokat kereső amatőr versenyvitorlázók adják.

Óriási öröm számunkra, hogy már évek óta a Bavaria 32 hajóosztály ranglista versenynek jelöli ki mindkét 4kezes versenyünket, ami az osztály éves elszámolásába is beleszámít. Tavalyi évtől kezdve új hajóosztály – 8M Pro - is felkérte a verseny rendezőit, hogy szeretnének újonnan megalakult osztályukkal szintén ranglistaversenyt futni a 4kezesen.

A versenyen induló párosoknak először a Sajkodi öbölben kirakott bóját kell megkerülni, ahonnan tovább hajóznak a Zánka előtt található fordítóbójához. Zánka után már irány a délipart és a lellei BLYC kikötő előtti befutó és a célvonal.

Nevezhető hajóosztályaink: YS Open, YS 1., YS 2., YS 3., Bavaria 32, 8M Open

Ha szeretnéd kipróbálni magadat, hajódat és közben feszegetni a határokat, akkor köztünk a helyed!

Gyere és nevezz, versenyezz egy jót és közben érezd jól magadat!

Szöveg: Karsailing VSE