"Tegnap (szerk.: október 31-én), épp amikor elért minket a hidegfront, befejeztük edzőtáborunk utolsó vitorlásedzését is. Lenyűgöző volt számunkra az ország legjobb fiatal vitorlázóinak tudása és bizakodóak vagyunk a jövőt tekintve, hogy egy erős fiatal csapatot tudunk összeállítani, akik közül többen is esélyesek lehetnek majd az olimpiai éremre 2032-ben” – nyilatkozta Ian Ainslie szövetségi kapitány.

Majd hozzátette a fiatal vitorlázók elszántan és kitartóan dolgoztak az edzőtábor teljes ideje alatt és a jókedv is garantált volt: „Nagyon jó hangulatban telt az első felmérő edzőtábor, a fiatalok motiváltak és lelkesek voltak, de volt időnk nevetésre is.”

További edzőtáborokba is meghívunk több potenciális olimpikont, mielőtt kiválasztjuk a 2024-es végleges keretünket” – tájékoztatott minket Ian Ainslie.

A két hazai szövetségi kapitány, Berecz Zsombor és Ian Ainslie hálájukat fejezték ki azoknak, akiknek többek között köszönhető az első felmérő edzőtábor magas szakmai színvonala.

Zsomborral nagyon hálásak vagyunk Érdi Máriának, hogy segítette a munkánkat a táborban és felszabadultan átadta a fiataloknak a tudását, valamint megmutatta azt a hozzáállást, amire a sikerhez szükség van. Köszönet illeti Kelemen Tamást is, aki idejét és szakértelmét adta számunkra, és egy nagyszerű előadást tartott a vitorlák trimmeléséről. Köszönjük Cserép Csongornak és Matics Zsoltnak a kiváló előadásokat a mentális és fizikai tréningről egyaránt. És nem utolsó sorban köszönjük Böröcz Istvánnak és a BYC-nek, hogy a klub Bahia típusú vitorlásait hasznáhattuk az edzőtáborban.

Az első felmérő edzőtábor október 27-én kezdődött a Kékszalag Portban és október 31-ig tartott. A tábor összefoglaló videója az alábbi linken nézhető meg. 

November 6-án hétfőn a Kékszalag Port-ban, Berecz Zsombor és Ian Ainslie, a két hazai szövetségi kapitány ismerteti a válogatott munkájával kapcsolatos terveiket.

Személyes és online részvételre is lehetőséget biztosítunk. Az eseményre jelentkezni itt lehet 2023. november 6.-án délig.

Fotók forrása: Szűcs Ábel / MVSZ

Videó forrás: Ladányi János / MVSZ