A második - kissé lerövidített - cirkáló szakaszt a második helyen, jobb felé nyitották a mieink, az ellenfél finnek balra mentek. Ismét a jobb oldal volt kicsivel jobb, vezettünk a szakasz közepén, de néha csak méterekkel... Az utolsó bóját 90 méter előnnyel sikerült kerülni, végig tudtuk tartani a vezető pozíciót a befutó hátszélben, 34 másodperc előnnyel nyert a magyar csapat. 2. Tahiti, 3. - 3 másodperccel lemaradva - Finnország, 4. Bermuda. Az eddigi két futam után csoportelső Tahiti, 2. (azaz továbbjutó helyen) Magyarország, 3. Bermuda 4. Finnország. Még két futam van ebben a csoportban hátra, az egyik dupla pontos "arany futam" lesz. Öröm volt látni az élő közvetítésben a mieink pontos, fegyelmezett, nyugodt munkáját, a remek manővereket! Hajrá fiúk, hajrá Sámánok!
Az alábbi képen a magyar csapat, balról jobbra: Németh Áron, Tomai Balázs, Majthényi Szabolcs, Lillik Ákos, Bakóczy Róbert, Gyapjas Zsombor, Adorján Csaba, Goszleth Marcell, Takácsy Levente, Berecz Zsombor.
A holnapi, harmadik futamot november 18-án 15.00 órától (magyar idő szerint 16.00 órától) rendezik, élőben követhető a youtubeon itt:  https://www.youtube.com/@Starsailors
visyla