Új szelek fújnak. Sajnos a téli túrák kedvelt indulóállomása, a BLYC idén nem vesz részt a szervezésben, így a program a tó túlsó északi oldaláról, Zánkáról indul. Házigazdánk, a Zen Garden mindent tud, amit a légiósok megszoktak. Szauna, finom ételek, fűtött szállás a puhányoknak. Mert a keménymag itt is hajón alszik. Egy apróság azonban hiányzik: a védett kikötő. Ráadásul az előrejelzések a nyílt víz felől fújó 10 csomó körüli szelet jósolnak, így a bójákon, illetve horgonyon veszteglő hajók kellemes hullámokon ringatják az ottalvókat. A hideg nem ellenfél, várhatóan éjszaka sem lesz 5-6 foknál kevesebb.

A partraszállás logisztikája még nyitott, reméljük, hogy egy villanyboci segítségével mindenki kijut a szárazföldre. A reggeli elfogyasztása után Tihanyba hajózunk. Útközben még az is megtörténhet, hogy főtt ételre bukkanunk egy arra járó motoros fedélzetén. A THE-ben kötünk ki először, ahol fűtött melegedő és toilet a vár szenvedőkre, majd meglátogatjuk az Apátságot. Ha igaz, egy shuttle bus is segíti a kultúrprogram zavartalanságát. Következő állomásunk a Kékszalag Port, ahol az 5 csillagos LUA Resort vendégszeretetét élvezhetjük, legalábbis egy kellemes spa program erejéig. Még aznap este áthajózunk a 150 éves BYC kikötőjébe, elsősorban azért, hogy közel legyünk a városközponthoz. Másnap, pénteken a közös reggelit és némi kultúrprogramot letudva Alsóörsre hajózunk a tavasszal megnyíló, de már kész „Y” Yacht Club kikötőjébe. Itt a híres alsóőrsi Bitang Burger elképesztően finom étkeivel vendégelnek meg bennünket, miközben megismerkedhetünk a tó egyik legkáprázatosabb, 300 hajót befogadó kikötőjével. Amíg oda nem érünk, ízlelgessétek a felkínált lehetőséget!

Az előzetes tervekben szerepel egy szombati edzés is a Füred előtti vizeken, de a várható erős széllel kisért frontbetörés keresztülhúzhatja a számításokat. A B terv szerint korcsolyázás és a télen is lüktető, számtalan lehetőséget kínáló Balatonfüred vár bennünket. Ehhez kikötési lehetőséget, áramot a BYC biztosít.

 

Még nem késő csatlakoznod. Nyisd meg a HidegenLégió FB oldalát és ott tudsz bejelentkezni a programokra. Ha nem a saját hajóddal jönnél, akkor keresd a szervezőket, hátha akad üres hely valamelyik hajón. Ne feledd, ez nem egy szervezett túra, a résztvevőknek a megadott találkozási helyszínekre kell megérkeznie. Minden résztvevő saját kockázatára és felelősségére vesz részt a túrán. Részvételi díj nincs, de a résztvevőknek be kell tartania a kötelező biztonsági előírásokat. A mentőmellény még a kikötőkben is kötelező mindaddig, amíg a hajón tartózkodsz. A zánkai program és az ottani szállás önköltséges, a LUA vendégszeretetét elsősorban az úton lévők, a jelentkezés sorrendjében, korlátozott számban vehetik igénybe.