A helyszín közelsége miatt az amúgy is szépen cseperedő magyar 420-as flottából nagy létszámú magyar csapat vett rész, összesen 16 egység, ebből 9 a válogatott tagjaként. Az EB-t megelőző napokban az Osztályszövetség edzőtábort tartott a válogatottnak, amihez a jelenlévő többi magyar egység is csatlakozott. A klub-edzők munkáját Afrodite Zegers kétszeres 470-es olimpikon vezette, akit Ian Ainsle Szövetségi Kapitány ajánlott az osztály figyelmébe, és aki az EB alatt is sikeresen segítette a versenyzőket. Szerepe azért jelentős, mert bevonásával végre nemzeti csapatot is építhetett az osztály.
A magyar csapat leglátványosabb eredményét a Kovács Bendegúz és Kovács Boldizsár (BYC 1912) ikerpár érte el, ők U15 kategóriában Európa-bajnokok lettek!
A “nagyok” korhatár nélküli versenyében a 110 férfi/vegyes páros között, Érdi Félix/Érdi Vince (BYC1912/Kereked) 23, Csőregh András/Csőregh Misi (BYC  1912) 24. helyet értek el - az abszolút élmezőny egyenrangú tagjaiként.
A verseny folyamán a Csőregh fiúk a 6., míg az Érdi testvérek a 16. helyen is álltak a tabellán! A női mezőny arany csoportjában Litkey Janka/Érdi Hanna (THE/Kereked) mutattak erőt és végeztek a 24/57 helyen.
A 420 osztály következő eseménye a Youth Sailing VB lesz - napokon belül - a Garda tavon, melyen a  Farkas Juli/Csermák Dorottya és a Vándor Botond/Tóth Lőrinc párosok képviselhetik a magyar színeket.
Magyar 420-as Osztályszövetség