A versenyen MVSZ versenyengedély és sportorvosi-engedély nélkül is, minden szabadidős és túravitorlázó nevezését szeretettel várjuk.

Július 14-én 10 órakor, négy nappal az 56. Kékszalag vitorlásverseny előtt, rajtol a Horváth Boldizsár Emlékverseny, amely egyben a 2024. évi Yardstick Trophy harmadik fordulója és a BYC Szombati Regatták III. megállója. A túraverseny útvonala BalatonfüredPaloznakTihanyHajógyári-öbölBalatonfüred. A túra limitideje 2024. július 14. 16:00.

A regatta nevezési ajándékait a 18 év feletti versenyzőknek a Lázár Pince biztosítja a résztvevők számára, a 18 év alatti versenyzőknek pedig a Balatonfüredi Yacht Club [LINK: https://byc.hu ] . Az értékes pódium ajándékokat a Tigris Reggeliző és Étterem, a Fehérvári Optika [LINK: https://fehervarioptika.hu/ ], a Galco Yachting Ropes [LINK: https://galco.hu/ ], az EQ Love [LINK: https://www.eq-love.hu/ ] és a SunBoost Hungary [LINK: https://sunboost.hu/ ] ajánlotta fel.

Az előnevezés 2024. június 9. 23:59-ig lehetséges a VIHAR rendszerben, vagy a szervező egyesület űrlapjánHelyszíni nevezésre és regisztrációra a Balatonfüredi Yacht Club (8230 Balatonfüred, Zákonyi Ferenc u. 2.) klubszobájában működő helyszíni versenyirodán 2024. július 13-án 18:00-21:00 és 2024. július 14-én 7:30-8:00 között lesz lehetőség. A regattán nem csak az MVSZ versenyengedéllyel és sportorvosi engedéllyel rendelkező versenyzők nevezhetnek, hanem minden SZABADIDŐS és TÚRAVITORLÁZÓ. Azonban fontos, hogy a nevezett hajókat a Yardstick értékelés szerint be tudjuk azonosítani.

A regatta utáni díjkiosztón várunk Benneteket a BYC tető alatti közösségi terén, ahol a Lázár Pince jóvoltából borkostolót szerveztünk, továbbá felpróbálhatjátok a Fehérvári Optika vadonatúj kollekcióját és beszerezhetitek az EQ Love fényvédő krémjeit is a tókerülő versenyre.

Az online hirdetőtábla a regatta hivatalos oldalán található.

Folyamatosan frissülő információk a Facebook eseményben.

Ki volt Horváth Boldizsár?

Ortopéd sebész, egyetemi magántanár, az orvostudományok kandidátusa. Orvosi oklevelet a budapesti tudományegyetemen szerzett (1922). 1919-től 23-ig a Kórbonctani Intézetben tanársegéd, 1923-tól a Verebély Tibor vezette sebészeti klinikán tanársegéd, 1932 és 1963 között a János Kórházban az ortopéd sebészeti osztály főorvosa volt.

Az 1956-os forradalomban kifejtett tevékenységéért egy időre kényszernyugdíjazták, azonban a budapesti magánrendelőjében ekkor is dolgozhatott, a Balatonfüredi Hajógyárban pedig – ahogyan korábban is – még hosszú ideig minden szombat délelőtt térítésmentesen látta el betegeit.

Fő kutatási területe a csípőízületi ficam kórtana és műtéti gyógyítása, korai felismerése és a csecsemő- és gyermekkori ficamok gyógyítása volt. Vizsgálta a sportolók sérüléseinek mechanizmusát, megelőzésének lehetőségeit. Jelentős tevékenységet fejtett ki a gyógytorna ortopédiai célzatú alkalmazásának korszerűsítése terén.

Forrás: Veszprém Megyei Életrajzi Lexikon