A kétnapos kihívás alkalmával Alsóörstől Badacsonyig vitorlázik a mezőny.  Az egytestű hajók a Tihanyi-szoroson és a révfülöpi átfutó kapun keresztül érkeznek a badacsonyi célig, majd a második napon Badacsony-Balatonföldvár lesz az útvonal. A katamaránok számára egynapos versenyt rendeznek, ők az alsóörsi rajtot követően a Tihanyi-szoroson keresztül a badacsonyi fordítóbója után Balatonföldvárra vitorláznak vissza.

A regatta népszerű, a szép útvonal és a sokszor szeles őszi napok rengeteg visszatérő indulót vonzanak. Kikötni Badacsonyban és Ábrahámhegyen lehet majd, a szervezők összesen 180 hajót tudnak fogadni. A versenyt a Túravitorlás Sportklub szervezi, amely Hegyi Dénes kezdeményezésére indult 2005-ben és az ő emlékversenyévé vált.

Szüreti Regatták elmaradhatatlan hagyománya, hogy a verseny első napjának estéjén, a közös vacsorát követően ünnepélyes keretek között adják át az előző esztendő regattáján osztályukban vagy értékelési csoportjukban szereplő legjobbaknak járó díjakat. Az idei verseny szombati futamán résztvevők közül is többek vehetnek majd át különdíjakat. Egyebek mellett kiosztják a verseny alapítója előtt tisztelgő Hegyi Dénes Emlékdíjat is. Az estét a Szüreti retro-disco zárja.

A korlátozott számban rendelkezésre álló kikötőhelyek miatt a versenyre 180 hajó nevezését fogadják el a szervezők. A hajókat a nevezési díj megfizetésének időpontja szerint állítják sorrendbe, a 181. nevezéstől a hajók várólistára kerülnek. A várólistás hajók egy elfogadott nevezéssel rendelkező hajó visszalépése esetén lépnek előre. Azon hajók, amelyek saját kikötőhellyel rendelkeznek, vagy nem tartanak igényt a versenyrendezőség által biztosított kikötőhelyre, szabadon nevezhetnek, de nevezéskor meg kell adniuk a kikötés tervezett helyét.

A versenyre kizárólag online, az MVSZ VIHAR-rendszerében lehet nevezni, a nevezési határidő: 2024. október 8. 24.00 óra. Nevezési időkorlátozás: 2024. szeptember 24. 24.00 óráig az online nevezés lehetősége csak a ranglistaversenyt futó osztályok számára nyitott. Ezen időpont után a nevezés minden osztály és értékelési csoport számára megnyílik. A nevezési díj megfizetésének módja: kizárólag átutalással, a Túravitorlás Sportklub bankszámlájára: 11702036-20101990 (Bank: OTP) lehetséges. A közleményben kérik a hajó nevét, osztályát, nevezők számát és vitorlaszámát feltüntetni.