Az idei Szüreti Regattára 203 hajó nevezett (közöttük 2 katamarán,) így összesen 903 fő versenyző vett részt az évad egyik legnépszerűbb nagyhajós túraversenyén. A kétnapos regatta első napján a rajt egységesen Alsóörsön volt a benevezett hajók számára, de a célvonalakat három kategóriában, három helyszínen tűzte ki a versenyrendezőség. A katamaránok számára Balatonföldvárra Litkey Farkas kormányozta Process Solutions érkezett meg elsőként, a badacsonyi befutóba YS OPEN kategóriában a Quantum Sails Trentasette érkezett be Lacsny Gergely kormányzásával és a révfülöpi pálya rövidítésnél a Molnár György által kormányzott NAU 370-es Revolution futott be elsőként.

Szombaton reggel 9-kor Alsóörsön gyenge északkeletii szélben vágtak neki a hajók az Alsóörs-Tihanyi szoros-Badacsony útvonalnak (katamaránoknak badacsonyi fordító bója, majd irány Balatonföldvár). A gyenge szél délelőtt még kitartott, aztán elfogyott, csíkokban, foltokban volt csak - a déli parton lehetett inkább jobban haladni.

A verseny rendezősége délután kettő órakor pályarövidítést jelentett be: a kiírásnak megfelelően a sárga szektorban rajtolt hagyományos építésű hajóknak a révfülöpi átfutó lett a cél. A rövidített pálya ellenére csak 60 hajónak sikerült az este 6 órai limitidő előtt befutnia.

Badacsonyba visszaérve a BAHART kikötő ismét tökéletes helyszínként szolgált a Szüreti Regatta díjkiosztójának és az esti Retro Party-nak. A verseny szervezőjeként a TVSK plusz kikötőhelyeket biztosított Ábrahámhegyen, és buszjáratokat a versenyzőknek, hogy az esti buliról senki ne maradjon le.

Vasárnap Ábrahámhegy előtt volt a rajt, Balatonföldváron a befutó. A 3-5 csomós délnyugati szél végig kitartott, így 189 hajó futott be, a nap abszolút győztese az Anna 70-es cirkáló, YS Open-győztese a René Raffica lett az ifjú titánokkal, utolsóként pedig a La Mar 14:43:23-kor futott be.

Eredmények itt találhatóak.

Találkozunk 2025-ben a Pünkösdi Regattán!