UNIQAVáltozékony időjárás közepette, gyenge szélben kezdődött az idei szezon a népes mezőny számára, és a szél gyenge, kissé „csíkos" maradt az egész hétvégén. A szombati túraversenyen az abszolút első helyen célba érő egységnek mindössze 3 óra 8 percre volt szüksége a táv legyőzéséhez. A versenyzők középső harmadának a szélcsenddel, a harmadiknak pedig a helyenként viharos széllökésekkel érkező változással, no és egy jókora felhőszakadással kellett megküzdenie. Vasárnapra kisütött a nap, de a szél továbbra is gyenge és igen forgolódó volt, így összességében főként kitartásra és elszántságra volt szüksége az indulóknak.

A versenyzők a vízen, a szervezők és a partnerek pedig a parton tettek ki magukért. A GE Hungary felajánlásának, valamint a szervezők, a WWF Magyarország természetvédelmi szervezet és a Balatoni Hajózási Zrt. együttműködésének köszönhetően a badacsonyi kikötőben már leginkább energiatakarékos izzók világítanak, miután a zöld gondolat népszerűsítése érdekében a szervezők lecserélték a hagyományos izzókat a takarékosabb, gazdaságosabb és környezetkímélőbb termékekre. A verseny szakmai fővédnöke, a WWF Magyarország képviselői külön hangsúlyozták, mennyire fontos, hogy a vitorlázók - mint a természethez közel álló csoport tagjai - példát mutassanak környezettudatos életmódjukkal.

„Büszke vagyok a teljes mezőnyre, ugyanis elképesztően nehéz körülmények közepette kellett teljesíteniük a versenyzőknek a pályát. Kitartásból, elszántságból jelesre vizsgázott a csapat, de ezen nem is lehet csodálkozni, hiszen itt mindenki nagyon szeret vitorlázni. Bár a szél gyenge volt, összességében elégedettek lehetünk, hiszen mind a két napon sikerült lebonyolítanunk a futamokat. Örülök, hogy elkezdődött a szezon, és már várjuk a következő versenyhétvégét." - mondta a Zöld Nagydíj után a versenyigazgató Dániel Gábor.

További információ: www.balatonregatta.hu