birdland kupa

Az időjárás-előrejelzésből már szombat reggel látszott, hogy a versenyek megrendezésével sietni kell, a windguru csillagai már előre kiakadtak, az összes prognózis „világvége" időjárást ígért. A versenyrendezőség ezért négy gyors futamot tervezett a Raceboard osztályoknak, és öt futamot a Formula osztálynak.
 
Az első rajtnál még csak 3-4 Beaufortos szél fújt, majd a futam közben kezdett erősödni, kiváló körülmények között lehetett versenyezni. A második futamban a 25 versenyzőből csak 11-en tudtak célba érni, a szél erőssége elérte 6 Beaufortot, a harmadik futamban már 7-es befújásokat is mértek, mentőmotorosaink folyamatos munkában voltak, hogy a versenyzőket épségben visszajuttassák a partra.
 
A harmadik futamban igencsak megcsappant a mezőny, hiszen 6 ember ért célba. A versenyrendezőség a biztonság megőrzése érdekében parton halasztást rendelt el. Minden osztályban egyértelmű volt a sorrend, csak Molnár Ákos (Formula osztály) szenvedett árboctörést, ezért sajnálatos módon nem tudta teljesíteni az első futamot, és kieső híján nem tudta kiejteni DNF-ét. Vasárnap már nem mentünk vízre, hiszen a szél erőssége meghaladta a 100 km/h-t.

 

Reméljük legközelebb kicsit gyengébb szélben - és napsütésben - megrendezett futamokról számolhatunk be!

MSZSZ