Kocsis BálintTalán érdemes megtudnotok, hogy milyen is a hajós, mint vendég, a szakács szemével. Milyen vendégtípusok vannak, és Ti hova tartoztok?

Talán gasztro blog lesz ez, vagy inkább egy nagy nyitott könyv. Szakácskönyv.

Képekkel, hangulatokkal, zamatokkal és ízekkel, melyek hol édesek, hol savanyúbbak.

Nem lesznek receptek, dekázások és decizések, annál inkább ötletek, kísérletezések és hangulatok, valahol a sznobizmus és a praktikum és természetesség határán lavírozva, sok szakmai infóval és tabudöntögetéssel, sülve-főve, de bizony sokszor nyersen is.

De nem kritizálunk más helyeket, hanem ajánlunk termékeket, ételeket kipróbálásra otthon, kóstolásra nálunk, máshol vagy sehol.

Egy folyamatosan változó szakácskönyv állandóan pörgő lapjai közt fogunk siklani.

Mindenki maga dönti el, hogy ezen a konyhán mennyire fogja magát összekenni.

Életből merített, és átélt culinary-reality show és bors.

Lesz amire azt mondjuk, hogy hihetetlen. De valami miatt mégis érdekelni fog és végigolvassuk.

Enni mindenki szeret, ebben mindenkivel egyetértünk, legyen szó gyerekről vagy felnőttről, vegásról vagy húsevőről, éljen bárhol is a Földön.

A főzésről jó olvasni, hiszen a Nagybetűs Ételről szól.

 

Kísérletezések ételekkel, sikerek és kudarcok melyeket eddig csak a kulisszák mögött levők láthattak, de most mindenki kedvére olvashatja, nevethet rajta és tanulhat belőle.

Megtudhatjátok, hogyan születnek az ötletek az új ízekhez, párosításokhoz, menüsorokhoz.

Mi a szikra, ami elindít egy fogást vagy menüsort a kialakulásához vezető úton.

Mely ételeket mutathatunk be nyugodtan, bízva a sikerében, és melyek azok, amelyeknél rezeg a léc, mert túlságosan előreszaladtunk az időben, vagy túl szélsőséges a végeredmény.

Leírom milyen a fogadtatása egy új ételnek, milyen reakciókkal találkozunk a vendégek felől.

Nyersanyagokról, ételekről, technikákról, ízekről, illatról, textúráról és összhatásról, hangulatról olvashatsz.

Hiszen mindenki szeret enni. Aki szeret enni, szeret főzni is csak nem mindenki próbálta még.

Vagy nem a megfelelő módon próbálta.

Kalandos, tanulságos, hasznos és nem utolsó sorban nevettető írásokat főzünk ki, melyet mindenki saját felelősségére kóstolgathat és rágódhat rajta.

 

Jóízű üdvözlettel:

Kocsis Bálint

Kocsis Bálint