Hazánkat öt egység képviselte Gerencsér Gergő vezetésével, akik közül a Bors Máté-Horváth Balázs kettős összetett 31. helyezésével megszerezte a győzelmet a serdülők versenyében.

Cadet, PuckMátéék gyengébb kezdést követően a második versenynapon már jobban fel tudták térképezni és kihasználni a széljárást, s egy hetedik helyezést is sikerült megszerezniük, majd a további futamokon egyenletes teljesítményt nyújtva végig a harmincadik hely közelében versenyeztek, s álltak a serdülők, azaz a 15 év alattiak versenyének élén. Bagyó Áronék gyengébb kezdést követően fokozatosan lépdeltek előrébb az összesített listán, melyen végül a 36. helyezésig jutottak köszönhetően egy remek futambéli harmadik helyezésüknek is. Munka Marci és Kanyicska Márk a 40., Bors Gergő-Szilassy Emese duó az 53., Kerekes Zsombor - Rácz Levente pedig a 62. helyen zárta a 80 hajóból álló világbajnokságot.

Cadet válogatottunk az idei szezonban kevesebb nemzetközi regattán állt rajthoz, s azok sem voltak olyan népes létszámúak, mint a világbajnoki mezőny, így az első futamokon még problémát okozott fiataljaink számára az ehhez való alkalmazkodás, ám a verseny végén szép eredménnyel lettünk gazdagabbak, s ismét haza hozhattuk a serdülők világbajnoki címét.

E.B.

Eszes Bernadett