A július utolsó hétvégéjén tartott verseny szombat délelőtt 10 óra után kezdődött, miután az indulókat csoportokba sorsolták. A rövid up&down pályán, gyenge délkeleties szélben sikerült még aznap befejezni az összes tervezett menetet. A hat csoportelső vasárnap a döntőben küzdött meg az első helyért, míg az elődöntőben kiesettek részére egy szokványos mezőnyversenyt rendeztek, és az ottani helyezéseket külön értékelték.

Zsenge koruk elenére a versenyzők hamar megértették a rendszert, s még egy-egy keményebb csatára is sor került, persze a szabályok maximális tiszteletben tartása mellett. A versenyeken túl egyéb programokkal is készültek a szervezők, a csocsó és pingpong lehetőség mellett egy szombati közös ebéd és egy vasárnapi limonádéparti gondoskodott a gyerekek jó hangulatáról.

A fiatal versenyzők beszámolóiból megtudhattuk, hogy nagyon élvezték a futamokat, mert újfajta formát próbálhattak ki, ráadásul a párosverseny hagyományainak megfelelően a pályajeleknek jobb kézre kellett esniük kerüléskor. Hozzátették, hogy külön izgalmat jelentett számukra a pálya elhelyezkedése, az ugyanis közel esett a Tagore sétányhoz, ahonnan a vízparti közönség folyamatosan figyelemmel követte teljesítményüket.

Match Race eredmények:

  1. Gyapjas Zsombor (BYC)
  2. Gyapjas Balázs (BYC)
  3. Varga Dániel (BYC)

Mezőnyverseny eredmények:

  1. Tóth Levente (BS Fűzfő VK)
  2. Szilasi Fábián (Kereked)
  3. Zigler Kristóf (Spartacus)

 

Optimist Match Race

 

Optimist Match Race

 

Optimist Match Race

 

Optimist Match Race