Az ezen kiosztott ranglistadíjak mindegyike a 7 Arts csapatához került: az év dragonkormányosa Tenke Péter, a legjobb legénység Kiss István lett, csupán néhány ponttal a másik 7Arts-mancsaft, Varga István előtt. A csapatok ranglistáján pedig szintén ők bizonyultak a legjobbnak. A részletes ranglisták megtalálhatók a szövetség honlapján.

Az eredményeket elemezve könnyen le lehet vonni a következtetést: Péterék voltak az év legkonzisztensebb versenyzői. Szinte mindenütt rajthoz álltak, és szinte mindig a dobogón végeztek. Két súlyponti versenyt és a Flottabajnokságot megnyerték, az Európa-bajnokságon kiválóan helyt álltak, és második legjobb magyarként, az OB-n pedig negyedik legjobb hazai csapatként végeztek. Teljesítményük előtt le a kalappal, reméljük a jövőben is hasonlóan vitorláznak majd.

A ranglistákon Gömbös Lóránt követi őket mint kormányos, aki különösen külföldi eredményeivel vívott ki magának elismerést. Sajnos a Jampecot idén kevesebbet láttuk a magyar regattákon. Kelemen „Keló" Tamás és Nedbál Noel vezetésével az Atlantisz kiválóan ment az EB-n (futam-harmadik helyük az eddigi legnagyobb magyar dragonos siker), ám összességében túl keveset versenyeztek. Így a „dobogós" helyek a Zenthe Ferenc irányította Lunának és Hónig Péter Scyllájának jutottak.

A klasszikusok között az örök virágzását élő Nemecsek vitte el a pálmát, amely Tóth Zsolt kormányzásával nemegyszer a modern hajóknak is megmutatta, hogy milyen komoly eredményekre képes. A képzeletbeli dobogón Kerti Géza Yorikkéje és Simon András Kalliopéja követte.

Az évadzáró ünnepségen köszönetet mondtunk az Erste Private Bankingnek, amely három éve az osztály szponzora, és nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a flotta sikeres Európa-bajnokságot tudott rendezni idén. Jó volt ez az alkalom arra is, hogy a tél beállta előtt még egyszer felidézzük a kellemes emlékeket, s terveket kovácsoljunk a jövő évi folytatásra.