Ezen legalább másfél másodpercig érdemes tűnődni, azután jön a logikus felismerés: ez egy érdekes, pozitív ötlet. Az ISAF és az  IOC is szereti az ilyen kezdeményezéseket. Ez tehát a képlet: többtestű= vegyes páros = Olimpia
 
A vegyes páros katamarán vitorlázásnak izgalmas dolog teret generálni. Ritkán értek egyet föderális irányelvekkel, szabályozással, de ez nem tűnik rossz kezdeményezésnek. Várhatóan ettől csak felpezsdülni tud a katamarán vitorlázás. Természetes dolognak tartom (tartják) azt, hogy a többtestű vitorlázást visszaveszik az Olimpiára.
 
Ugyanakkor a jelenlegi nem vegyes páros egységeket sem fogják ellehetetleníteni: az EB és VB versenyeket nyitva hagyják. Alapvetően még több női versenyzőt szeretne az IOC és az ISAF a vitorlázásba belerángatni, ehhez pedig ideális precedens, hogy a jelenlegi Tornado világbajnok is egy házaspár (Roland Gaebler - Nadin Gaebler).
 
 
Tornado vegyes páros sailing in city lake:


 
 
Tornado sailing in sea:



Közhelyes jelenet a Sunset-ben: Hello baby, tudnál nekem mancsaftolni?
Frappáns válasz: Csak ma este, vagy 2016-ig? :-)

Mindez elsőre elég komolytalannak tűnik. Pedig ez van:-) Próbáljuk elengedni magunkat, és élvezni a versenyzést. Az életet megkönnyítő "finomság", ha lehet versenyezni katamaránnal az Olimpián is. Mindez pedig a szponzorkeresésnél váltható konvertibilis eurókra... Pár perce kaptam még egy friss hírt Roland Gaebler-től: íme a Rock´n`Race Tornado Event!

"Rakd fel a Tornádókat a trailerre! És dobd mellé a zene-cuccot is: kezdődhet a turné, irány a „Sailing Arena", hadd szóljon a verseny! Kössük össze a vitorlázást és a szórakozást egy teljesen új módon - a srácok imádni fogják!"

 
A témához kapcsolódó linkek:
http://www.rio2016.org.br/en/
http://www.multihull2016.com/
http://www.facebook.com/multihull2016
http://www.twitter.com/multihull2016
http://www.speedsailing.org/
http://www.videotunes.hu/olimpia/MultihullOlimpicsProgram2011.pdf
 
 Szöszi helyenként túlzottan Tornádós elkötelezettségét korrigálta: G.A.

Hortobágyi Gábor