A viadalra 24 ország versenyzői adták le nevezésüket öt hajóosztályban, s bíztak a remek versenyzési lehetőségben, ám az időjárás ezúttal közbe szólt. A nyitó napon szürke égbolt, nyirkos, hűvös időjárás, szemerkélő eső és gyenge szélmozgás fogadta a versenyzőket, így a 470-eseknek és Lasereknek ugyan sikerült két futamot rendezni, ám a 420 fiú mezőny csupán egyetlen futamot tudott teljesíteni. Ekkor azonban még senki nem sejtette, hogy a következő két nap teljes mértékben a várakozásé lesz, s nem sikerül egyetlen futamot sem tartani. Ennek következtében az eggyel kevesebb napra kiírt 420-as és Radiál versenynek meg kellett elégednie azzal az egy, illetve két futammal, amit még az első napon erőszakolt ki a rendezőség, s szomorúan konstatálták, hogy a három napos jó vitorlázás és versengés ezúttal elmaradt. De hát ez a vitorlázás, sajnos ki vagyunk téve az időjárás szeszélyeinek. Szerencsésebbek voltak azonban azon osztályok versenyzői, akiknek egy nappal hosszabb volt a regatta, hiszen a záró napra felszakadozott a felhőzet, kisütött a nap, elkezdett fújni a szél, s kitűnő viszonyok között Lasernek 3, míg 470-eseknek 4 futamot sikerült lebonyolítani.



Hazánkat három osztály versenyzői képviselték. 420-ban három, 470 férfi mezőnyben ugyancsak három, míg a nőknél két egységünk versenyzett. 470-ben Váradi Imre és Serke Áron a 23. helyen fejezte be a versenyt 6 futamot követően, míg Gond Gergely-Bors Máté a 25., Győrffy Bálint és Lillik Ákos pedig a 30. helyezést szerezte meg, míg lányaink közül a 470 rejtelmeivel épp ismerkedő ifjonc páros, Péch Fanni és Héjj Eszter a 14., Sipos Orsolya és Zsófia pedig a 15. helyen végzett a 18 hajót számláló mezőnyben.

A kevés, szám szerint egyetlen futamot tejesített 420 versenyt az olasz Cunial Jacopo-Inchiostri Michele páros nyerte meg, míg Földesi Péter és Borsos Dániel a 19., Grams Dominik-Rácz Dorottya kettős a 27., Bagyó Áron és Kerekes Attila pedig a 35. helyet szerezte meg a 72 egységet számláló mezőnyben.

A kevés futamszámot kárpótolta talán, hogy a verseny előtt tartott pár napos edzőtáborban igazán remek körülmények között vitorlázhattak fiataljaink, s gyakorolhatták a tengeri viszonyoknak megfelelő hajóvezetési technikákat.

További eredmények itt találhatóak.





Eszes Bernadett