A Hanni harmadik lett a Gardán

A Kis-Szölgyémi Ferenc, Kiss Tamás, Vezér Károly alkotta magyar egység harmadik lett az egyik legrangosabb dragonversenyen, a Garda-tavon rendezett Hans-Detmar-Wagner Kupán, a német flottabajnokságon. A magyar hajót csak két világbajnok előzte meg: a dragonmezőny egyik legkiemelkedőbb egyénisége, a német Vinci Hoesch, és a korábbi keletnémet finn-olimpikon és dragon-világbajnok Malte Philipp.

A vert mezőnyben találjuk többek közt az orosz Anatolij Loginovot is, a balatonkenesei EB egyik dobogós helyezettjét, korábbi világranglista-elsőt. Az erdemények itt találhatók.

Ez a bronzérem a magyar dragonosztály eddigi legkiemelkedőbb nemzetközi eredménye. A magyar csapat idén kezdte meg a dragonozást egy vadonatúj Petticrows hajóval, sok nemeztközi versenyen vettek részt, s a vizen töltött óráknak most meg is lett az eredménye.

A versenyen hét futamot rendeztek, általában erős szél fújt. A magyar hajó egy futamgyőzelem mellett egy harmadik és egy negyedik helyet is be tudott gyűjteni.

Vinciék mögött a magyar hajó - fotó: Fiona Brown
Vinciék mögött a magyar hajó - fotó: Fiona Brown

 

Gömbiék nyertek Imperiában

Szép siker született a hosszú hétvégén vitorlázás sportágban, Dragon hajóosztályban az olaszországi Imperiában. Gömbös Lóránd, Tamás István, Horgos Tamás csapata - a Hungária Yacht Club versenyzői - első helyen végeztek a hat nemzetet felsorakoztató téli versenysorozat első állomásán „Jampec" nevű hajójukkal.  A magyar csapat az erős 4-6 Bf szélben, a négy megrendezett futamból hármat megnyert és a negyedikben a második helyen végzett. A mezőnyben többek között olyan ellenfeleket előztek meg, mint az olasz bajnok „Tramontana" csapatát és az olaszok sydney-i olimpikonját, Ferdinando Colaninnot.

Jampec
Jampec

 

Náray Vilmos